Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy kismamának mit szabad...

Egy kismamának mit szabad enni és mit tilos?

Figyelt kérdés

Tapasztalatlan kismamaként böngészem a netet, hogy mit is kellene ennem, hogy a babának is jó legyen.

Sok oldalt olvastam és sokszor ellentmondásos dolgokat lehet találni ételekről, amiket az egyik oldal szerint lehet fogyasztani, a másik szerint nem...

Tudnátok segíteni?

Hálás lennék, mert elvesztem...

#terhesség #táplálkozás #egészséges magzat
2019. ápr. 14. 11:56
 1/4 Fiatallányka ***** válasza:
100%

Igazából nem kell külön étrenden lenned, fő hogy változatosan étkezz és így már minden tápanyagot be tudsz vinni.

Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt és kerüld a nagyon zsíros ételeket,de alapvetőleg mindig amit megkívánsz!

Folyamatosan járnod kell vizsgálatokra, ott úgyis kiderül ha bármilyen vitamin vagy más hiányzik, azt pedig tudod készítményekkel is pótolni.

Boldog babavárást! ☺️

33 hkm

2019. ápr. 14. 12:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nyers tojás, nyers hús és nyers hal (tatárbifsztek, szusi), mosatlan gyümölcs amik nem ajánlottak.

Egyebkent igyekezz változatosan étkezni, többször keveset (könnyebben megterheli ilyenkor a gyomrot a nagy falasi roham :) ).

Jó egészséget :)

2019. ápr. 14. 12:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

En kihagyom a peneszes sajtokat es nemespeneszes szalamikat, alkoholokat (es azzal keszult eteleket), koffein tartalmu dolgokat (ezt a magas vernyomasom miatt).

Elvileg minden mas eheto. Nalam peldaul a zsiros dolgok jot tesznek, mert az emesztesem borzasztoan le tud lassulni. Cukros dolgokat meg a rossz vercukor eredmenyekkel biroknal szoktak a kerulendok koze sorolni.

2019. ápr. 14. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Kb minden, kiveve amit fentebb leirtak. Mondjuk en nem ettem nyers fustolt dolgokat sem hokezeles nelkul, camambert ettem, merr pasztorizalt tejbol keszul a legtobb, es amugy meg neha 1 tonhalkonzerv is lecsuszott. Bar en a babamra hagyatkoztam, mert vele szinte csak hust ettem hussal. Nekem nagyon bevalt.
2019. ápr. 14. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!