Rátóti Lotte? Úgyis Lottinak hívnánk, de ez felnőttkorban is jól hangzik, nem? Tudtok jobbat?
Nekem furán hangzik, mert a vezetéknév és a keresztnevek túl haonló hangzásúak, a t és i betűk miatt, nekem úgy hangzik mint egy mesefigura neve valami rahzfilmből.....ez csak az én véleményem szóval ne haragudj, lehet hogy másoknak meg tetszik :)
Azt nem tudom hogy jobbat tudok-e, maximum olyat ami nekem személy szerint jobban tetszik dehát ahány ember annyi név-favorit....mindenkinek más jön be.
és tényleg :)) akkor azért asszociáltam mesehősre egyből. Na tessék, ezért nem épp jó választás :)
Egyébként szép meg minden, de ezzel a vezetéknévvel együtt pláne furi.
A Lotte tetszik, a Doroti nem.
Képzeld el szegény 2 éves kislányt, aki eltűnt a strandon, de a kérdésre, hogy hogy hívják, csak azt tudja mondani, hogy "átótiooti". Vagy ha később raccsol, vagy bármilyen problémája lesz az r betűvel, ami ugye amúgy is elég kellemetlen a Rátóti miatt, ne szenvedjen a Doroti miatt is.
Az egyik Violetta nevű ismerősömet hívják Lottinak, de az sem illik a vezetéknevetekhez.
Mi lenne, ha keresnétek egy teljesen hétköznapi nevet is hozzá, hogy használhassa azt, ha akarja később?
Így lehetne akár Rátóti Emese Lotte is, vagy Rátóti Zsófi Lotte. Így akár a Dorotit is kaphatja második névnek, majd ha nem tudja vagy akarja, akkor nem mondja mögé.
Kérlek írd majd le, mi lett a végső döntés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!