Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rátóti Lotte? Úgyis Lottinak...

Rátóti Lotte? Úgyis Lottinak hívnánk, de ez felnőttkorban is jól hangzik, nem? Tudtok jobbat?

Figyelt kérdés
Rátóti Doroti?
2010. júl. 8. 09:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%
nem. és ha ügyvéd lesz vagy birónő ?? mert egy vidéki faluban még csak mindegy lenne de sztem ne bántsd ezzel a gyereked a doroti meg kész nyelvtörö....
2010. júl. 8. 09:25
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem furán hangzik, mert a vezetéknév és a keresztnevek túl haonló hangzásúak, a t és i betűk miatt, nekem úgy hangzik mint egy mesefigura neve valami rahzfilmből.....ez csak az én véleményem szóval ne haragudj, lehet hogy másoknak meg tetszik :)

Azt nem tudom hogy jobbat tudok-e, maximum olyat ami nekem személy szerint jobban tetszik dehát ahány ember annyi név-favorit....mindenkinek más jön be.

2010. júl. 8. 09:27
 3/14 anonim ***** válasza:
2. nak ... igazad van mert a doroti mesehős ...az Oz a nagy varázslóban.
2010. júl. 8. 09:29
 4/14 anonim ***** válasza:

és tényleg :)) akkor azért asszociáltam mesehősre egyből. Na tessék, ezért nem épp jó választás :)

Egyébként szép meg minden, de ezzel a vezetéknévvel együtt pláne furi.

2010. júl. 8. 09:34
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a név önmagában szép, a vezetéknévvel együtt viszont a sok t miatt furcsán hangzik. Esetleg egy első keresztnév, ami nagyon más hangzású és másodiknak a Lotte...
2010. júl. 8. 09:37
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi,ezért kérdeztem.A Doroti természetesen az Óz-ból jött.Nem egy frappáns vezetéknév,ezért gondoltam,h csinálunk belőle "vmi kedvesebbet",a mi kis mesehősünket:)
2010. júl. 8. 09:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Mindenképpen szeretném feldobni a vezetéknevet,ezért a megannyi hangsúlyos magánhangzó.
2010. júl. 8. 09:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia! Ha már a véleményünket kérted, elmondom, hogy nekem sem tetszik egyik sem. Túl kemény hangzású mindkét keresztnévvel. Én valmailyen lágyabb női névvel társítanám ezt a vezetéknevet, pl: Rátóti Orsolya, Rátóti Emese, Rátóti Bianka, Rátóti Hanna. Hirtelen ezek jutottak eszembe, de természetesen a te gyereked, olyan nevet adsz neki, amilyen neked tetszik. Csak a véleményemet írtam le.
2010. júl. 8. 10:21
 9/14 anonim ***** válasza:
nekem a Lotte tetszik érdekes név és minél többször mondom ki a teljes nevet annál jobban hangzik a Doroti az nem tetszik
2010. júl. 8. 10:37
 10/14 anonim ***** válasza:

A Lotte tetszik, a Doroti nem.

Képzeld el szegény 2 éves kislányt, aki eltűnt a strandon, de a kérdésre, hogy hogy hívják, csak azt tudja mondani, hogy "átótiooti". Vagy ha később raccsol, vagy bármilyen problémája lesz az r betűvel, ami ugye amúgy is elég kellemetlen a Rátóti miatt, ne szenvedjen a Doroti miatt is.

Az egyik Violetta nevű ismerősömet hívják Lottinak, de az sem illik a vezetéknevetekhez.

Mi lenne, ha keresnétek egy teljesen hétköznapi nevet is hozzá, hogy használhassa azt, ha akarja később?

Így lehetne akár Rátóti Emese Lotte is, vagy Rátóti Zsófi Lotte. Így akár a Dorotit is kaphatja második névnek, majd ha nem tudja vagy akarja, akkor nem mondja mögé.

Kérlek írd majd le, mi lett a végső döntés!

2010. júl. 8. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!