Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek sokáig elhúzódott a...

Akinek sokáig elhúzódott a hányás terhesség elején, mikor és hogyan ért véget?

Figyelt kérdés
14 hetes vagyok, minden nap hányok, ezen kívül émelygek egész nap. Enni szerencsére tudok, sőt igyekszem is sokat, az segít valamennyit a savon. Eddig azt hittem mostanra lecseng a dolog, de igazából csak rosszabb lett. Akinek szintén így elhúzódott, meddig tartott? Fokozatosan lett jobb, vagy egyik nap hirtelen már nem volt? Kaptatok esetleg bármilyen gyógyszert vagy azt mondta az orvos, hogy normális, ki kell várni? Örülnék, ha megosztanátok a tapasztalataitokat és ha esetleg van bármi tippetek ami enyhítheti a tüneteket
2019. jún. 4. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez nem egzakt hogy megosztom a tapasztalatomat hogy a szódabikarbóna kiszedi a fűfoltot és akkor majd neked is. Ha az én tapasztalatom a 15. hétig hányás, az nem jelenti azt hogy neked is ez lesz.

Hányingerre jó a kóla, gyömbér, mustár, sóskeksz.

2019. jún. 4. 20:30
 2/9 anonim ***** válasza:
A császármetszésig tartott, de ez nagyon ritka, cerucal-t 12. héttől kaphatsz rá, meg savlekötöt is.
2019. jún. 4. 20:44
 3/9 anonim ***** válasza:
3 terhességem volt. Mindegyiknél a legelső pillanattól fogva a szülés napjáig hánytam. Szerintem életemben összesen nem okádtam annyit mint abban a 3-szor 9 hónapban.
2019. jún. 4. 21:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Hú, én az első gyerekemmel szenvedtem így a harmadik hónapban, kb 4 héten át szüntelenül hánytam, szó szerint dögrováson voltam, nem is tudtam csinálni semmit, csak feküdtem. Enni se bírtam, már csont-bőr voltam. Aztán a negyedik hónapban mintha elvágták volna. Teljesen megszűnt, megjött az étvágyam, és a terhesség végére 20 kilót szedtem fel. Ha jól emlékszem B6 vitamint szedetett velem a doki.

Viszont a második gyerekkel már valamivel jobb volt, arra kidolgoztam egy technikát: ez abból állt, hogy a 3. hónapban, amikor reggel, felkelés után jött a hányinger, akkor nem küzdöttem ellene, hanem úgy üres gyomorra jól kiöklendeztem magam a fürdőszobában. Nem jött persze semmi, csak agyonrángatta a gyomromat, lógott a fejem a csapba, mint egy beteg macskának, de aztán a kiadós öklendezés után egész napra jobb lett. Úgy elviselhetőbb volt, még enni is tudtam napközben. És ez is megszűnt a 4. hónapban. Szóval ne aggódj, van rá esély, hogy elmúlik, és a második gyereknél már könnyebb lesz.

2019. jún. 4. 21:06
 5/9 A kérdező kommentje:

Első na ne mondd. Igenis vannak trükkök, bevált módszerek. Az ember mindent kipróbál, ha már két hónapja megállás nélkül ennyire rosszul van

Többieknek köszönöm. Én is hányással indítom a napot, csak nekem jön is sav. Jövő héten megyek orvoshoz, rakerdezek a sav lekötőre

2019. jún. 4. 21:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Szülésig vészesen hánytam! Havonta mennem kellett infúzióra,pat napig jobb lett,majd újra hányás.Nekem semmi nem segített,mindent próbáltam.
2019. jún. 4. 21:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! A 6.hónapra lett jobb nálam..a terhesvitamin segített ha magamban tudtam tartani, meg a sima vajas pirítós.
2019. jún. 4. 21:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem a 14.hét körül múlt el. Most 17 hetes vagyok, de még mindig nehezen eszek. Csak kis mennyiségeket bírok enni, pláne reggel. Nekem az vált be, hogy reggel az első amit eszek az gyümölcs, majd mikor kezdem érezni, hogy éhes vagyok, akkor egy negyed szelet kenyérből készült szendvicset megtudok enni, anélkül, hogy kihánynám. A 14.hétig gyógyszereket (hányásra és savcsökkentőt) szedtem, amit a doki írt, hogy ne hánnyak annyit és savam se legyen. Leírhatom neked a gyógyszer nevét, de külföldön élek és valszeg Magyarországon nincs ilyen.
2019. jún. 4. 22:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Fokozatosan lett jobb. Igazabol 16.het korul lett jobb, onnantol voltak jobb es rosszabb napok, hullamzott egesz a 20-21. hetig. Onnantol lenyeges javulas jott. Nem volt mar egesz nap hanyingerem, csak delelott es este, tudtam enni jobban.

Mintha elvagtak volna dolog a szuleskor kovetkezett be 😁

Mindketszer ugyanolyan volt a terhessegem.

2019. jún. 5. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!