Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan anyukát keresek, aki...

Olyan anyukát keresek, aki átesett redukción. Hogy működik a folyamat? Ki volt az orvos aki végezte?

Figyelt kérdés
A lelki részéről nem kérdezek, mert azt tökéletesen úgysem lehet feldolgozni; bizonyos helyzetekben csak rossz és rossz döntés közül lehet választani.... :-( 2 koraszülésem volt méhszájelégtelenség miatt. (Nagy szerencsém volt, mindkét gyerek végül most már makk egészséges.) Mindig 3 gyereket akartam, de az előzmények tükrében nem vállaltam újabb terhességet. Azonban most kiszakadt gumi után, Escapelle- esemény utáni tabletta- mellett, úgy néz ki ikreket várok. Nagyon lélekölő döntés...de muszáj ezt a lehetőséget is végig gondolnom...

2019. máj. 22. 15:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hajdú Krisztina doktornőnél voltunk konzultáción redukció témában, mert hármas ikreink vannak és ebben a témában ő a legjobb. Elmondta, hogy 3 babánál nem szívesen redukál, így nem tudom, hogy kettőnél mi a helyzet. Mi azt mondtuk, hogy akkor redukáltatunk, ha valamelyik babánál baj van. De nem volt rá szükség. Azt mondta, hogy 10% esély van a vetélésre redukció eseten. Istenhegyi gendiagnosztikai klinikán dolgozik. Redukció után haza lehet jönni, nem kell ott maradni, csak egy kicsit kell feküdni utána. Egypetéjű, közös placentán osztozó ikreket nem lehez redukálni.

Arabin peszsariumot nem próbáltátok egyik terhesség alatt esetleg? Szuper találmány. Én 3 babát vittem el vele 34 hétig teljesen zárt és hosszú néhányakkal, pedig volt 2 méhnyak tágítással járt műtétem, így ez rontott a helyzetünkön.

2019. máj. 22. 15:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősömnek kellett eü okból. De a másikat is elvesztette, sajnos:(
2019. máj. 22. 15:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem estem át rajta, de pont tegnap láttam egyet. Szegeden csinálta Dr. Keresztúri Attila. Ott hármasikrek voltak, kettő egy lepényen és már a 10. héten iker-iker transzfúziós szindróma alakult ki. A két egy lepényen lévő magzatot redukálták.
2019. máj. 22. 16:33
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem, nem kaptam, nem is ismerem ezt a lehetőséget. Az elsőnél felmerült a méhszájzáró műtét, de végül kockázati tényezők hiányában, nem csinálták meg.(nem volt abortuszom, 30 alatt voltam, első terhesség, nem dohányoztam)

Aztán a másodiknál mondták, nem biztos, hogy újra előjön, így majd csak sűrűbb kontroll. Ha kell, bevarrnak. Sajnos nem jött össze, túl hirtelen nyíltam ki, akkor már nem volt vállalható a műtét. De ennek a gyűrűnek utánanézek.. Köszönöm!

2019. máj. 22. 18:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Sok helyen nem ismerik sajnos. A környéken pl én voltam az első, akinek feltette az orvosa. De bp-en van, ahol rutinszerűen alkalmazzák már probléma eseten.

Progeszteron szedese 18 hét körültől is segíthet. Elernyeszti a meh izomzatot, így a mehnyakat is kevesebb terhelés érti.

2019. máj. 22. 18:50
 6/11 anonim ***** válasza:
2019. máj. 27. 12:11
 7/11 anonim ***** válasza:
9%
Lelki részben a kisbabád lelkére gondolj inkább. Egy életen át félszeg lesz, önbizalomhiányos, sőt akár még bűntudatos is. Haláláig hiányozni fog neki a másik, akitől el akarod szakítani. Tönkretennéd az életét ?
2019. máj. 27. 19:04
 8/11 A kérdező kommentje:

Szóval próbálom velősen. Igen gondolok, ha nem gondolnék, már túl lennék az abortuszon.

Annyira nevetséges, de ugyanakkor nagyon elszomorító, hogy az ember feltesz 1 kérdést és a rettenetesen "együttérző" ember már írja is a kommentet 1 olyan magzat érdekében, akivel az ég egy adta világon semmi nem történt. És ha történik, akkor nyilván meg van annak az oka. Voltál ilyen helyzetben? Voltak koraszülött gyerekeid? Imádkoztál végig rettegve hajnalokat, hogy csak még 1 picit maradjon bent a gyermeked a pocakodban? Néztél naponta síró anyukákat, hogy megint! stroke-ja volt a picinek és újra csövek lógnak ki belőle? És láttál könyörgő apukát, hogy ne hagyják tovább szenvedni a babát és inkább vegyék le a gépekről? Semmit nem tudsz, semmit az én és a családom életéről. Tudod van annál rosszabb, ha megpróbálnám és végül nem sikerülne és elmennének...Nem hiszek abban, hogyha úgy alakul, hogy nagyobb esélyünk legyen és egyedül marad az egyik pici, hogy emiatt lelki sérülései lennének születése után. Abban viszont hiszek, hogy a meglévő 2 gyerekemnek lennének, ha 2 olyan pici születne meg és maradna életben, akiket Te el sem tudsz képzelni... (Vannak akik azt mondják, hogy semmilyen körülmények között nem helyes az abortusz. Nagyon nem értek velük egyet.) És ha megbocsátotok, nem kívánok erről itt "vitatkozni". Köszönöm! :-)

2019. máj. 28. 06:46
 9/11 anonim ***** válasza:
20%

Ikreket várok, szelektív redukciót javasolnak, mit tegyek?

[link]

2019. máj. 28. 21:53
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

Ezt miért kell?

Én meg linkeljek azokról a többes terhességekről, amik tragédiával végződtek? Ahol nem születtek meg a babák élve, vagy meghaltak a születés után, esetleg egy életre magatehetetlen sérültek lettek? Nem vagyok sem megszállott abortuszt támogató, sem ellenző. Amikor minket megmérettet a sors, mi az életet valasztottuk, de soha senkit nem befolyásolnék ilyen alattomos módon, hogy cuki muki egészséges ötösikrekről szóló propaganda cikkeket mutogassak. Elítélem azokat, akik mintegy hobbi szinten járnak abortuszra, de megértem, akik hosszas mérlegelés után a redukciot választják. Biztos szerepet játszik ebben, hogy az egyik gyermekünk a koraszülöttség miatt sajnos súlyos beteg. De én se írok ide egy hatásvadász "cikket" arról, hogy minden többes ikerterhes redukáltasson, mert veszelyes a többes terhesség, ugyanis egy-egy történet csak szerencse vagy balszerencse kérdése. A linkben szereplőknek hatalmas szerencséjük volt, ennyi és nem több. De ez nem garantálja, hogy a kérdezőnek is az lesz. Vagy te meg tudod ígérni neki, hogy minden rendben lesz?

Kérdező, tudtál konzultálni hozzáértő szakemberrel? Koraszülött megelőzésben Timmermann Gábort és csapatát tudnám ajanlani. Megérne egy beszélgetést vele a dolog a döntés előtt.

1-es voltam

2019. máj. 28. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!