Ha a 24 hétig 6 kg ot hiztam mennyi lesz kb a vége?
Tegnap volt egy hasonló kérdés (és szinte minden nap van több is), erre így nem lehet válaszolni. Neki is próbáltunk, olvasd át, ha érdekel: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
De nem írtad, hogy milyen a testalkatod, változott-e az életmódod, a táplálkozásod az elmúlt 20 hétben, ha igen, akkor mennyit, stb. Mert ezek a dolgok mind befolyásolják a súlynövekedés mértékét, de még ezek ismeretében is csak előrejelzést lehet adni, ami vagy bejön megközelítőleg, vagy nem.
A terhességi súlynövekedés nagyon ingadozó lehet, van aki félidőig semmit sem hízik, sőt, akár fogy is a kezdeti rosszullétek miatt, majd a következő hónapokban felkapja ugyanazt a súlyt, amit mások kilenc hónap alatt. Van, aki arányosan hízik, én pedig épp azok táborát erősítem, akik eleinte híztak sokat, majd a vége felé alig. Pedig orvosilag ez egyáltalán nem indokolt, hiszen a baba a végén nő és hízik igazán, ennek ellenére az én életmódomban a terhesség akkora változást hozott (dohányzás abbahagyása, rendszeres és egészséges táplálkozás bevezetése a korábbi napi egyszeri gyorsétkezés helyett, állandó éjszakai bagoly üzemmód helyett napi minimum nyolc óra alvás bevezetése), hogy ennek köszönhetően én a 22. hétig felkaptam tíz kilót, ami nagyon-nagyon sok, néhányan azt jósolták, hogy harminc alatt nem fogok megállni, ennek ellenére azóta már hozzászokott a szervezetem ehhez az életmódhoz és az első tízhez csak öt további jött, pedig már a 38. hétben vagyok. Tehát összesen 15 kilót híztam, ami szerintem nem sok, főleg, hogy 178 centihez 62 kiló voltam baba előtt, tehát nem vagyok egy húsos alkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!