Volt olyan, akinek kijelentették, hogy missed ab, és mégsem az lett?
6+5 hetes terhes vagyok. Ma voltam orvosnál, mert éjszaka erősebb görcseim voltak, de vérzést nem tapasztaltam. Csütörtökön szintén voltam ügyeleten, mert enyhe/halvány barnás folyásom volt. Arra kaptam Utrogestant (2x1 hüvelykapszula), és már estére elmúlt tőle a barnázás, azóta sincs. Pont egy hete voltam először vizsgálaton, akkor egy 11 mm-es, üres petezsákot látott a doki, aki azt mondta, hogy valószínűleg korábban fogant, ezért nem látszik még benne semmi, és hogy 25 mm-es petezsáknál kell látni valamit, addig nincs probléma. Csütörtökön 14 mm-es petezsákot látott a doki (ez másik orvos volt), benne egy kis szikhólyaggal, embriót még nem látott. A mai vizsgálaton viszont csak üres petezsákot láttak (illetve, az első orvos, aki vizsgált, maga mondta, hogy ez nem egy jó minőségű gép, és mintha valami lenne ott, de nem mondta biztosra), majd behívott egy másik orvost, aki közölte, hogy nincs benne semmi, missed ab, holnap kontroll UH és abortusz.
Olvastam itt már olyan sztorikat, hogy volt, akinek szintén ezt mondták, és utána mégis minden rendben volt a babával, úgyhogy még nem adom fel. Nyilván nem akarom magam hiú reményekbe ringatni, mert tudom, hogy nem minden terhességből lesz baba, de folyton az első orvosi vizsgálat jár a fejemben, ahol mondták, hogy 25 mm-es petezsáknál kell már mindenképp embriót látni, és hogy minden orvos mondta, hogy valószínű később fogant...
Egyébként 31-re van időpontom következő vizsgálatra (pont azért, mert az első UH-n semmit nem láttak, és azt mondták, 3 hét múlva menjek vissza), ez a két ügyelet nyilván nem volt tervezve...
Eléggé elkeseredtem, de nem adom fel... Mit gondoltok? Volt, aki hasonlóképp járt?
Első terhességem, és 9 hónapot vártunk erre a babára :(
Nagyon szeretnénk, ha rendben lenne minden, de a mai vizsgálat elkeserített.
Jol teszed szerintem es drukkolok, h minden rendben legyen.
Amugy az en babam vegig egy hettel kisebb, minden UHn, pedig ovuteszteltem, de lehet a beagyazodas huzodott el?! Passz... A lenyeg, h egeszsges! Lehet nalad is hasonlo a helyzet!
Remélem. :)
Szerintetek 8 nap alatt (múlt csütörtöktől most péntekig) fejlődhet annyit, hogy látszódjon embrió a szikhólyagon belül?
A tüneteim ugyanúgy megvannak, sőt, most már émelygés is kezdődött.
Most mar muszaj lesz latszodnia.
A tunetek, sajnos, semmit jelentenek...
Az én esetem azért más, de leírom, hogy kicsit megnyugodj, bizony az orvosok tévedhetnek.
9 hetesen erős görcsök miatt bementem az ügyeletre. Ott az ultrahangos (állítólag nagyon profi) szonográfus doktornő megállapította, hogy a baba életképtelen. Ikrek és a hasfaluknál össze vannak nőve. Be is karikázta az UH képen, hogy "A" baba meg "B" baba. Azonnal mondta az asszisztensnek, hogy jegyezzen elő abortusra.
Hát gondolhatjátok hogy éreztem magam, főleg úgy hogy ez lombik után spotnán terhességem volt.
Még jó hogy nem hagytam annyiban, felkerestem egy másik orvost, vizsgálgattak jobbról, balról és megállapították, hogy az égvilágos semmi baj, az átlagnál vastagabb köldökzsinórt nézték "B" babának.
Azóta egészséges, gyönyörű nagy már a fiam :)
De izgatott vagyok
Remèlem nagyon jó hírt kapsz pènteken
Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkot! :)
Elképesztően izgulok! Főleg az aggaszt, hogy a május 16-i csütörtöki vizsgálaton láttak szikhólyagot, de a vasárnapin azt mondták, üres... nagyon félek, nehogy tényleg baj legyen, és esetleg felszívódott... :(
Bár tudom, hogy a tünetek nem feltétlenül jelentik azt, hogy minden oké, de egyre többször van hányingerem, ami korábban nem volt! Bizakodom nagyon, és már csak 2 nap! Próbálok a legjobbra gondolni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!