Volt olyan, akinek kijelentették, hogy missed ab, és mégsem az lett?
6+5 hetes terhes vagyok. Ma voltam orvosnál, mert éjszaka erősebb görcseim voltak, de vérzést nem tapasztaltam. Csütörtökön szintén voltam ügyeleten, mert enyhe/halvány barnás folyásom volt. Arra kaptam Utrogestant (2x1 hüvelykapszula), és már estére elmúlt tőle a barnázás, azóta sincs. Pont egy hete voltam először vizsgálaton, akkor egy 11 mm-es, üres petezsákot látott a doki, aki azt mondta, hogy valószínűleg korábban fogant, ezért nem látszik még benne semmi, és hogy 25 mm-es petezsáknál kell látni valamit, addig nincs probléma. Csütörtökön 14 mm-es petezsákot látott a doki (ez másik orvos volt), benne egy kis szikhólyaggal, embriót még nem látott. A mai vizsgálaton viszont csak üres petezsákot láttak (illetve, az első orvos, aki vizsgált, maga mondta, hogy ez nem egy jó minőségű gép, és mintha valami lenne ott, de nem mondta biztosra), majd behívott egy másik orvost, aki közölte, hogy nincs benne semmi, missed ab, holnap kontroll UH és abortusz.
Olvastam itt már olyan sztorikat, hogy volt, akinek szintén ezt mondták, és utána mégis minden rendben volt a babával, úgyhogy még nem adom fel. Nyilván nem akarom magam hiú reményekbe ringatni, mert tudom, hogy nem minden terhességből lesz baba, de folyton az első orvosi vizsgálat jár a fejemben, ahol mondták, hogy 25 mm-es petezsáknál kell már mindenképp embriót látni, és hogy minden orvos mondta, hogy valószínű később fogant...
Egyébként 31-re van időpontom következő vizsgálatra (pont azért, mert az első UH-n semmit nem láttak, és azt mondták, 3 hét múlva menjek vissza), ez a két ügyelet nyilván nem volt tervezve...
Eléggé elkeseredtem, de nem adom fel... Mit gondoltok? Volt, aki hasonlóképp járt?
Első terhességem, és 9 hónapot vártunk erre a babára :(
Nagyon szeretnénk, ha rendben lenne minden, de a mai vizsgálat elkeserített.
Igen, egyik ismerosom igy jart. Az elso trimeszterben verzessel ment be az ugyeletre, megvizsgaltak es missed ab-ra kuldtek. Nem ment. A baba megmaradt, es egeszsegesen meg is szuletett.
De mivel nem annyira kozeli ismerosom, igy reszleteket nem tudok, hogy hany hetes volt ekkor pontosan, mennyire verzett, es hogy felkeresett-e mas orvost utana.
En a helyedben biztos, hogy elobb masik orvoshoz is elmennek. Es nem is mondanam el, amit az elozo ketto mondott, csak siman nezesd meg magad, hogy minden rendben van-e, mert aggodsz a gorcsok es a verzes miatt.
Egyetértek az előttem szólókkal.Ha valószínűsíthetően később fogant akkor akár az is lehet, hogy nem 6+5 hanem esetleg csak 6 hetes vagy és akkor úgymond esély sincs adva neki.Biztos keresnék egy jó uh-s orvos aki alaposabban megnézi mi is a helyzet.
Ismerősömék nagyon korán mentek, ők az első 6-7 hétben ijesztgetve lettek, hogy nem nő, biztos vetélés és mégis 6 éves a lányuk.
7+4-ig nem engednék ab-ot
Keress másik orvost!
Vagy csak addig kérj haladékot.. Pár nap alatt bajod nem lesz, akkor ha nincs semmi
Akkor miss ab
Egy het alatt 3mm nott a petezsak?! Jol ertem?
Amugy en se mennek be missed ab-ra. Felkeresnek egy magandokit, h csinaljon UHt, ennek au erdmenynek tudataban dontenek, h hogyan tovabb?!
Viszont mutet elott meg ellenorzik, h van e szivhang, de meg oylan fiatal a terhesseg, sztem emiatt is varni kene meg...
Szia!
Nekem a fiamat nem látta az orvosom, de nagyon rossz gépe van a rendelőben. Előtte voltam egy sima 4d-s központban korai terhességmegállapításon, ott szívhang is volt meg minden..
Szerintem keress fel Te is egy ilyen központot, 6000 forint körül már csinálnak ilyen vizsgálatot..Drukkolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!