Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti számoltátok a bevitt...

Ti számoltátok a bevitt kalóriát terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Évek óta kalóriát számolok, mert szeretem rendszerben tartani az étkezésem (betegség súlyosbodásának megelőzése miatt ajánlotta a háziorvos annak idején).

Ez annyira rutinná vált az évek során, hogy észre sem veszem, hogy terhesség alatt is számolom. Persze odafigyelek, hogy az eddigi összkalóriánál többet egyek. Van olyan, aki hozzám hasonlóan kalóriatáblázatban vezeti?

2019. máj. 18. 09:05
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Egyáltalán nem kell többet enni, attól , hogy terhes vagy. Ez 30 évvel ezelőtti nézet.,
2019. máj. 18. 09:07
 2/7 anonim ***** válasza:
56%

Nem kell többet enni. Én is kalóriát számolok alapjáraton, de terhesen felhagytam vele mert egyiknél baromi keveset ettem (kb. mindentől rosszul voltam), masik kettőnél meg össze-vissza étvágyam volt, nem volt értelme.

De ártani nem ártasz vele szóval nem igazán értem a kérdés célját 😂

2019. máj. 18. 09:11
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

En most fogom elkezdeni, felidos terhes vagyok es +9-10kg-nal tartok, raadasul mindezt, kb 3honap alatt szedtem fel, m az elejen semmit se hiztam a rosszulletek maitt...

Van egy olyan gyanum, h cukros leszek most is, mint elozo terhessegemnel, ott ugye kotelezo volt szamolnom a ch-t...

2019. máj. 18. 09:18
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

En nem, mert elotte sem szamoltam es nem volt ra szuksegem terhesseg alatt sem.

Ha eddig is szamoltad, akkor szamold tovabbra is, tepjesen mindegy.

A lenyeg annyi, hogy az elso hat honapban egyel annyit, amennyire amugy is szuksege van a szervezetednek (ezzel nyilvan tosztaban vagy, hpgy a sulyodhoz/magassagodhoz/aktivitasodhoz kepest mennyi a szukseges, de kalkulatort talalsz a neten) es harmafik trimeszterben ehhez kepest napi plusz 200 kcal ajanlott. Legalabbis ez a legujabb ajanlas a who szerint.

2019. máj. 18. 09:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Átlagos terhesség esetében a jelenleg elfogadott nézetek és számítások tekintetében a plusz kalóriaigény 150-300 kcal. Ez csak egy saccolt adat, a megszokottnál sokkal kevesebbel és ugyanannyival is végig lehet vinni egy várandósságot, a baj inkább mindig az extrém plusz bevitelből akad. Ha eddig is számoltad, semmi gond nem lesz abból, ha ezután is megteszed, ez tudatos táplálkozás, amitől bajod nyilván nem lesz, pláne ha a napi rutinod része. Az összetételre érdemes figyelni, a megnövekedett fehérjeigényre például a "kereteden" belül.
2019. máj. 18. 09:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én cukros voltam az előző terhességem alatt, így már a pozitív teszt óta csinálom a 150gr CH diétát.

Nem kell sokkal több kalóriát bevinni amúgy, 3-400zal elég. Ha a terhesség előtt ehhez volt szokva a szervezeted, akkor semmi baj nem lesz belőle.

2019. máj. 18. 09:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én több mint fél éve 160gr szénhidrát diétát tartok (Inzulinrezisztencia miatt) és nem is kellett emelnem most sem, hogy babát várok. (8hetes vagyok jelenleg)
2019. máj. 18. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!