Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36hét után ti már számoltátok...

36hét után ti már számoltátok h min 10x mozogjon a pici? Lent!

Figyelt kérdés

Védőnő azt mondja, hogy mindennap legyen meg a minimum 10 rúgás/mozdulat.

Ha nincs akkor kórház a biztonság kedvéért.

Nos ez a 2ik terhességem, a nagyobbik 2 éves múlott, hogy őszinte legyek nem igazán tudom mindig számolgatni h meg van e a 10 rúgás.

Miért olyan nagy baj ha pl kevesebbet mozog?

Előző terhességemnél nem említett ilyet a védőnő, hogy számolgassam.

38hkm :)

2016. márc. 24. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem ezt nem mondta senki, de olvastam, hogy szokás csinálni. Havonta jártunk uh-ra a dokihoz, és egyébként egész nap tombolt a magzat, szóval nem aggódtam.:)

Ha keveset mozog, az jelentheti egyébként túl sok magzatvíz jelenlétét, túlzottan elöregedett méhlepényét, stb. És ugye ezek mind problémásak. Ezért szokás számolni a mozgást.

2016. márc. 24. 19:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem számoltam mert nem lett volna értelme. Volt 20-30 mozgás is simán, lehet több is, nagyon aktív volt magzatként is.

Azért kellene, mert ha nincs meg a 10 mozgás az utalhat arra, hogy nem erzi jól magát pl a méhlepényen öregedése miatt. De ha érzed mozogni akkor felesleges számolni.

3/7 anonim ***** válasza:
Nem számolgattam, de ha úgy éreztem, hogy keveset mozog, ráhallgattam szívhangfigyelővel még az utolsó hetekben is.
 4/7 anonim ***** válasza:
A lusta napokon számolom 10-ig, utána már nem :-), ha aggódok ráhallgatok szívhangfigyelővel.
2016. márc. 24. 19:41
 5/7 anonim ***** válasza:
A végefelé már nagyon kevés bent a hely, ezért kevesebbet tud mozogni. Az utolsó három hétben mindig kellett menni a terhesgondozóba CTG-re, ott figyelték a mozgást.
2016. márc. 25. 02:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Vannak alapból lusta magzatok, de bajt is jelezhet, ha nem mozog. Igaz, már kicsi neki a hely, de akkor is kell mozogni. (Én a 33. héten vesztettem el a második babámat. Egy napig éreztem, kiderült, megcsavarta a köldökzsinórt. Számomra teljesen érthető, miért is kell a késő terhességi korban magzatmozgást számolni). Jobb félni, mint megijedni.
2016. márc. 25. 09:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem folyton mozgott (nem számoltam), ezért egyből kiderült mikor baj lett. Egyik nap délelőtt már nem éreztem...39. hétben jártam. Az ügyeleten mondtak is hogy már nem él. Meg kellett szülnöm, akkor kiderült, hogy egy valódi csomó volt a köldökzsinoron, amit megfeszített.

Ezek után, a következő terhességet végig fogom izgulni, rettegni.

Ami fontos, hogy az élesebb hirtelen mozgásokat kell figyelni, a bökdöső, rúgdosó mozgásra, mert én elsőre a kifeszülő hasamra is azt hittem mozgás, olyan volt mintha a fenekét nyomta volna ki. Utólag kiderült, higy az már "fájás" volt (nem fájt), azaz méhtevekenység, méhkeményedes, nem pedig a baba, aki már nem élt.

2017. ápr. 9. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!