Árthat-e a ventolin? Asztmás vagyok, és kb. : 3x fújtam
be a ventolinnal, mert nagyon fulladtam.6 hetes vagyok.
Figyelt kérdés
2008. nov. 11. 20:38
1/8 anonim válasza:
Én ugy hallottam,hogy az ilyen belélegzett gyogyszerek nem árthatnak.Viszont ezt megkell beszélned az orvosoddal,mit lehet és mit nem.Az asztmát is megkell emliteni feltétlen.
2008. nov. 11. 20:55
2/8 anonim válasza:
Sajnos én parlagfű allergiás vagyok, nyáron fújtam magam a Flixotide- dal, Ventolinnal. Hát az én dokibácsim azt mondta, hogy káros hatását nem ismerik, de azt sem tudják biztosra, hogy nincs. Sztem mindenképpen beszéld meg a dokival, de annak, hogy szenvedj semmi értelme. Én, ha nem használom ezeket a szereket nem tudtam volna a két kisebb gyermekemet elláti. Nagyon beteg szoktam lenni, hála még asztmás nem vagyok, de néha én is fulladok. Az első két gyermekemmel is használtam, bár amennyire tudtam minimalizáltam a használatát. Hál istennek egyenlőre nem látom a káros hatását rajtuk ( a nagy már 5 éves). Ha tudod legalább az első 8-10 hétben próbáld meg elhagyni!
26 hetes
2008. nov. 11. 21:15
3/8 A kérdező kommentje:
Törökbálintra járok z asztmám miatt, és ott azt mondták hogy inkább használjam, mert ha nem kapok rendesen levegőt azzal többet ártok, de még a nőgyógyásznál nem voltam, mert úgy terveztem jövő héten megyek. Köszönöm azért válaszokat
2008. nov. 12. 07:07
4/8 anonim válasza:
Szia! Amikor kb.10-11 hetes voltam, nagyon megfáztam, és kijött az asztmám is. Fulladtam nagyon, de nem akartam semmit használni, nehogy ártson. Mivel nagyon fulladtam, ezért kb.5 dokit kérdeztem körbe (beleértve a tüdőgondozó főorvosát, aki előtte kezelt). Mindegyik azt mondta, hogy csak a ventolint használjam, mást ne. A tüdőgondozó főorvosa azt is mondta, hogy ha nagyon komoly a helyzet, akár 10x1 puffot is befújhatok 1 nap (szerencsére nem kellett). Azért ha nagyon rosszra fordul, mindenképp keress fel orvost. Ha fulladsz, az sokkal rosszabb a babának, mert nem jut elég oxigénhez.
2008. nov. 12. 08:19
5/8 anonim válasza:
Szia! Ne aggódj én is asztmás vagyok nekem ventolin + pulmikort van felírva.Semmi gond nem lesz.
6 hetes pocis
2008. nov. 12. 11:02
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat, az utolsó válasz nagyon megnyugtató volt.
2008. nov. 12. 20:15
7/8 anonim válasza:
Szia. Nem tudom, olvasod-e még a kérdést, de azért leírom. Én is asztmás vagyok terhesség alatt Ventolint használtam, nem is keveset, volt hogy egy nap többször, A babám makk egészségesen született, már 8 hónapos. Nekem azt mondta a tüdőgyógyász, hogy a Ventolin nincs hatással a magzatra, azt terhesség alatt is lehet használni.
2009. jún. 30. 15:11
8/8 anonim válasza:
Szia! Ha az alkotóira nem vagy allergiás,akkor nem lesz semmi bajod. Nekem sem lett semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!