Közepes kockázatú down-kór teszt valakinek?
A down-kór eredményem 1:806-hoz lett, 23 éves vagyok és közepes kockázatú csoportba tartozok.
Nagyon megijedtem. Tapasztalatok?
Kolléganőm babájának 1:6-hoz volt az eredmény,és ciszták voltak a tüdejében meg az agyában.Mondták a dokik ,hogy olyan rossz az eredménye, hogy készüljön fel, mert az amniocentézis ilyenkor szinte már csak protokoll az abortuszhoz.
Egészséges kisfia született, lassan 7 éves
Az uh-d rendben volt, a korod sem indokolja az eredmenyt, valoszinuleg a vertesztben volt valami, ami lehuzta.
Annak az eredmenyei megvannak pontosan? Ird le, megnezem.
Nekem a kombinált tesztem lett közepes kockázatú 11 évvel ezelőtt. Amikor felhívtam a genetikai tanácsadót időpontért, elhajtottak, hogy ez jó eredmény, nincs további teendőm. Én megcsináltattam az integrált tesztet, annak már alacsony kockázat lett az eredménye. A gyerek teljesen egészséges. A harmadik gyerekem 2 éves. Nála egyből prena tesztet csináltattunk, így megspóroltunk egy csomó idegeskedést. Ha anno elérhető lett volna, az elsőnél is megcsináltattam volna.
Nekem a hcg szintem volt magas, az vitte el az értékeimet közepes kockázat felé.
Nekem 1:986 volt, nem mentem további vizsgálatra, nem lett gond.
24 éves voltam
Utolsó válaszoló vagyok, nekem amúgy a véreredményem nem lett valami jó, az húzta le meg a 10 kg túlsúlyom.
Engem is nagyon megijesztett..
De a doki mondta, hogy sem a korom, se az uh eredmények nem indokolnak egy magzatvízvételt.. A dokim genetikus is, ő maga mondta, hogy ezek a tesztek kb semmit mondóak, mert csak egy statisztikai adat, amiből semmi nem derül ki.
Ha mégegyszer lennék terhes nem is csináltatom a kombináltat, csak a genetikai uh-k.
üdv,
4 hónapos makk egészséges baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!