Aki december 20. körül várja a babáját, nemét megmondták már nektek? Hány hetesek vagytok uh alapján?
szia
én 16 hetes tegnap voltunk 4D-n, kislány lesz.
Te mikor mész legközelebb?
Ez azért lehet, mert később volt a peteérésed, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Nálam teljesen ugyanez a helyzet! A 12 hetes ultrahang a legpontosabb (+- 3 nap), a későbbiekben ezt fogják figyelembe venni, mert utána már lehetnek eltérések a baba növekedésében. A down leletre a mensi szerinti kort írják (ami nálad nem reális), de az ultrahang szerinti kor a mérvadó! Kb. 12 hetes 5 napos vagy! :-)
Az én babám 12 hetesen:
BDP: 22mm
CRL:65 mm. Az orvos 12 hetes 5 naposnak mondott, (két napot téved, mert peteérés szerint 12+3 hetes voltam), a down-os leleten pedig 13 hetes 2 napos szerepelt.
A nemét még a 18. heti uh-n sem láttam. 19 hetesen tudtam meg, akkor mutatta magát.
Egyébként voltál korábban is ultrahangon? Akkor milyen méretei voltak a babának, és hány hetesnek mondtak?
Szia! :)
Március 28-án voltunk csak együtt, sem előtte, sem utána. :) Akkor volt a szülinapom. :P :D A legelső UH-n 6hetes volt, még nem volt szívhang ezért vissza rendelt 10nap múlva, akkor már 8hetesnek mondott, sajna akkor nem mérte le a babát. :( A kislányomak ezek voltak a 12hetes eredményei: CRL:54mm, BPD:19mm NT:1,7mm Itt is pont 12hetet írtak a papírra. Ez a baba jóval nagyobb volt mint 12.hét én úgy gondolom. :) Engem az AFP miatt aggaszt egy kicsit, hogy a védőnő szerint 2héttel nagyobb, az orvos szerint 2héttel kisebb, a weborvos szerint 1héttel nagyobb. :) Szerdán megyek 4D-re kíváncsi leszek ott hány hetet mondanak. :)
Számolgattam :-)
Ha 26-29 naposak a ciklusaid, az azt jelenti, hogy a kb. a ciklus 16-19 napján volt peteérésed, azaz kb. március 31.-én. Ha 28.-án voltál a pároddal, akkor ez így pont stimmel (tudomásom szerint a spermium 24-48 órát megtermékenyítőképes, de van aki 3 napot mond). Szóval, ebből számolva, +4-5 nap eltérés van a mensi szerinti korod, és az uh által számolt kor között.Ez azt jelenti, hogy ma vagy kb. 16 hét 0 napos. (de ha a mensid alapján számolok 16+4-5). És így stimmel a 12 hetes ultrahangod is. Szerintem :-)))
Méret összehasonlítás képpen, (az én fiú babám adatait már írtam):
A barátnőm 12+4 naposan (ez halál pontos, mert tudta a peteérést):
CRL: 65mm
BDP: 21mm. (kisfiú)
Egy másik ismerősömnek (ikreknél), szintén 12+4 hetesen:
CRL: 61mm, másik baba CRL: 68mm. (ez két kislány)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!