Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes vagyok,7 kg-ot...

23 hetes vagyok,7 kg-ot híztam. Az sok?

Figyelt kérdés
2008. nov. 11. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem én is ott tartottam ennyi idősen, most a 29 héten járok de már 10 kg van rajtam.....

Szerintem most jön a java még....sajna

de ne aggódj,majd leadjuk!

boldog babavárást

2008. nov. 11. 15:30
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Szia! Én most vagyok 37hetes,és én 5kg hiztam összesen.
2008. nov. 11. 15:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A teljes terhesség alatt felszedett kilók kb 60 %-át a második trimeszterben szedik fel többnyire. (én pl a legtöbbet a 24-28 hét között híztam, az utolsó trimeszterben mindösszesen két kilót, hiába akkor nő meg a baba igazán ) Ha innen nézzük, akkor egy kicsit sok az eddigi 7 kg, de lehet, hogy te ezután fogsz kevesebbet hízni. A kismamák nagykönyve c. könyv szerint a 24. hétig - 12 kg teljes hízással számolva 4.5 kg kb a súlytöbblet, de ezek átlagadatok.
2008. nov. 11. 15:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Én a 25. héten tartottam 10 kilónál, így a végére 18 kilónál fogok megállni. A tiéd nem sok, az enyém egy kicsit igen.

A 20-30. hétig jön fel a legtöbb, a végén már nem jönnek olyan nagy ütemben a kilók.

2008. nov. 11. 15:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Megoszlanak erről a vélemények, aki ettől többet hízott, vagy ennyit, azok szerint nem sok, aki kevesebbet hízott, mert végig odafigyelt, azok szerint sok. A védőnők és az orvosok is kb így állnak ehhez, van akit nem érdekel, van aki vérszemet kap a kilóktól.

Részemről nem sok. Én is jártam ennyinél 24 hetesen, de egyáltalán nem aggódtam miatta, mert ebből az első öt akkor jött fel, amikor leraktam a cigit a pozitív teszt után, ez akkor is feljött volna, ha terhesség nélkül szokom le a dohányzásról. Nekem aránytalanul jöttek a kilók, volt, hogy hirtelen híztam sokat, majd hetekig semmit, most a 38. héten plusz 15 kilónál tartok, a nagy könyv szerint ez sok lenne, de nekem még soha senki sem szólt miatta, mivel majdnem 180 magas vagyok és jó hatvan kilóval kezdtem a terhességet, tehát bőven elfér rajtam ez a súly, nem is igazán figyeltem oda a terhesség alatt arra, hogy mennyit hízok, majd szoptatás után ráérek ezzel foglalkozni.

Egyébként az, hogy kinek mennyi az ideális (nem a kötelező, csak az ajánlott) súlynövekedés az nagyban függ attól is, hogy milyen volt a kiinduló testalkat, nekem még a terhesség elején az orvos valamilyen csodakalkulátor segítségével azt mondta, hogy 18 kilót simán hízhatok az eredeti testalkatomhoz. Azt hiszem, hogy jobban oda kell figyelniük azoknak, akik eleve nagyobb túlsúllyal kezdik a terhességet, mert a vérnyomás, a toxémia és az ízületi bántalmak szempontjából egészségügyileg nem ajánlott sokat felszedniük.

Amíg jól érzed magad, az eredményeid jók, addig ne aggódj a súlyod miatt!

2008. nov. 11. 15:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, megnyugtattatok. A védőnőm szerint sok.
2008. nov. 11. 15:52
 7/10 anonim ***** válasza:
ezt mindenki máshogy gondolja mert ez attol is függ hogy hány kg mal kezdted . mertha vékonyan nemszolnak ha 20 kg ot szedsz fel akkor sem ha kicsit ducin akkor 3 kg ért is szolnak
2008. nov. 11. 16:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz a védőnővel meg a statisztikáival, a lényeg, hogy te érezd jól magad!

Én a 20.hétig híztam 8 kilót, azóta még 5-öt, most vagyok a 36.héten. Az elején rohamosan híztam, most már megállt.

Nekem is be szokott szólni a védőnő is, meg az orvos is, pedig szerintem 13 kiló egyáltalán nem sok, ráadásul zsír alig-alig van rajtam, csak egy nagy has.

Én jól érzem magam, nem érdekel a véleményük!

2008. nov. 11. 16:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Minden kismama más és más, van aki többet, van aki kevesebbet hízik. Szerintem semmi probléma nincs ezzel a 7 kg-mal.

Én a 24. héten 4 kg-mal nyomtam többet.

A 28. héten 7-et.

2008. nov. 11. 16:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 20 kg-ot híztam és 58 kg-val lettem terhes. Sosem szóltak a plusz kg-ok miatt. Jelenleg 5,5 kg-nál tartok a 23. héten a második babámmal.
2009. szept. 2. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!