Meddig kell szedni a terhesvitamint, folsav miatt kérdezem?
Valahol azt olvastam, a folsavat csak a 12. hétig kell szedni, utána elvileg elegendő az étkezéssel bevitt mennyiség, mert a túl sok folsav is káros egy idő után.
19 hetes vagyok, én még szedem a terhesvitamint, amiben 0,4mg van + Vas tablettát is kaptam amiben szintén van 0,35mg folsav.
Olvastam korábban, hogy 0,8 a terhes nők napi szükséglete, de akkor ez most csak a 12. hétig vagy végig igaz?
Egyébként jó a vérkép, rendben van a gyerek az ultrahang alapján, nincs semmi problémám, de ezzel most megijesztettem magam :)
Én a terhesvitaminon felül plusz szedtem folsavat,mert az első terhességemből tanulván,ahol én is csak az elején szedtem és a hemoglobin szintem az alsó érték felénél volt szülés után,ezért vérátömlesztést akartak végezni.Most végig szedtem vagyis ittam vas+folsav pezsgőtabletta formájában a terhesvitamin mellé.
Szülés után most nem szédültem,rosszul sem voltam,nem mint az elsőnél.
Viszont ez én vagyok,nem biztos,hogy neked is kell ekkora mennyiség.
14. hétig szedtem, aztán minden bogyót abbahagytam (addig is ímmel-ámmal sikerült). Változatosan étkeztem, zöldség, gyümölcs, mindent ettem.
Tökéletesen egészségesen született a fiam időre, problémamentes terhességem volt végig, 37. hétig dolgoztam pultosként.
Nekem sem lett semmiféle hiánybetegségem, vagy bármi.
Beszéld meg az orvossal, elhagyhatod-e.
En szedem a magzatvedo vitamint,c,vitamin,vas,magnezium,folsav,collagen kapszulat.
Idaig minden rendben van :)
25hkm
Szedjed csak a folsavat baj nem lesz belole :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!