Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitaminokat szedtek?...

Milyen vitaminokat szedtek? Terhesvitamint vagy csak folsav, megneb6? Hányingerre a B6-ból szerintetek mennyit szabad szedni? Nálatok is a vérvételeredményt a védőnőtők kapja meg a labortól?

Figyelt kérdés
GNLD-s "Formula 4-et" szedek,ebben ugyanazok vannak mint a Gravidában..stb...!Omega 3-at szedek,meg a hányingerre közbe közbe 1db B6-ot. Az orvosom szerint "Gravida,Eleveit =kalap kaki" :)
2014. máj. 4. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Külföldön élek, olyan terhesvitamint szedek, amiben benne van a folsav is. Mást ilyen jellegű dolgot nem szedek, de érdekelne, hogy a B6 tényleg segít a hányinger ellen? Mert nekem egész nap hányingerem van, nem szűnik egy pillanatra sem. Kipróbálnám, ha tényleg jó.
2014. máj. 4. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Én csak vas-folsavat szedtem (enyhe vashiányom is volt), meg MagneB6-ot. Terhesvitamint csak a téli időszakra ajánlotta az orvos, hogy néhány naponta vegyek be. És kiegyensúlyozottan táplálkoztam.
2014. máj. 4. 13:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Én amikor megtudtam,hogy babát várok 5.hetes voltam,rá egy héttel 6 hetesen elkezdtem annyit hányni,hogy kórházba kerültem,szerencsére babának nem volt baja csak én gyengültem le a sok hányástól,kaptam infuziót,meg napi 3 db B6-ot,és ezután nem hánytam.Mikor hazaengedtek elfelejtettem a dokit megkérdezni a B6 szedéséről,azért vettünk a gyógyszertárba, a papírja azt irja napi 1db ajánlott terheseknek,így úgy döntöttem ,hogy míg nem beszélek erről orvossal csak akkor veszek be ha már nagyon muszáj, nekem segített a kórházban is és itthon is az alkalmankénti 1 db. Ja és magamba kell erőltetnem napi 3 liter folyadékot mert a kórházban lebuktam,hogy keveset iszom. Nem akarom elkiabálni de nagyon jól érzem magam :)

8hetes vagyok most :)

2014. máj. 4. 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Én mindenfélének utána olvastam a terhességem alatt és ez a konklúzió:

terhesvitamin: tök felesleges, DE folsav az kell min. 12. hétig

magnézium: Magne B6 helyett sima magnesium citrate (B6 csak étvágyat csinál és a citrate ára is olcsóbb sokkal)

Omega3: az kell, végig szedheted

én ezeket szedtem, teljesen egészséges a lányom, minden ok vele

jó egészséget nektek! :))

2014. máj. 4. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:

gravida és a vashiányom miatt neo-ferro-folgammát

32 hkm

2014. máj. 4. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem szedek semmilyen vitamint, csak Mg+B6-ot, ha éppen idegbajos vagyok vagy ugrál a lábam.

Az elsőnél szedtem Gravidát kb 2-3 naponta az első pár hónapban, utána csak Mg, a másodiknál összesen egy levélnyi elevit fogyott el, viszont szintén sok Mg, vele több kellett, a vége felé volt hogy napi 1000 mg, azaz 4 tabletta.

3. babás, 21 hetes

2014. máj. 4. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel énnagyon görcsöltem a dokim napi 3 Magne B6-ot rendelt el. Vitamint én sem szedek.
2014. máj. 5. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!