Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt pcos-os kismama?...

Van itt pcos-os kismama? Mennyi ido alatt sikerult teherbeesnetek?

Figyelt kérdés

Megallapitottak nalam ezt a betegseget, teljesen ketsegbe vagyok esve. Egy csomo vizsgalatot kell csinaljak, gyogyszert szedjek, mar semmi kedvem elni se, raadasul a sogornom bejelentette, hogy megint terhes es nagyon bant, hogy nem tudok orulni neki :( Tudna valaki valami biztatot mondani?

31N

2019. ápr. 23. 07:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Több millió ember él ezzel a betegséggel. Nagyon-nagyon sokan teherbeestek mellette.

Tartani kell a hármas kezelést (diéta, mozgás, gyógyszer) és javulni fog nagyon a folyamat.

Nekem kb 23 évesen állapították meg, majd amikor komolyan kezdtem venni évekkel később, elég hamar javult a helyzet.

Mi 3. hónapja próbálkozunk, jövő hétre nem várom.

Nincs vége a világnak, nem rákos vagy....

2019. ápr. 23. 08:50
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Első 2 év. Második másfél év de ő nem maradt velünk. Harmadik szintén másfél év...most vagyok 24 hetes
2019. ápr. 23. 09:15
 3/14 anonim ***** válasza:
Sosem.
2019. ápr. 23. 09:28
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Szia. Nekem az uhon látszott, hogy Pcos petefészkeim vannak. Anno a labor nem igazolta még. Aztán magas prolaktin igazolódott. Arra Bromot írt a doki fel, de én úgy gondoltam az engedélyével először kipróbálom a Mastodynon cseppeket. 3üveget ittam meg. Vártam, hogy megjöjjön és elvégezhesse az orvos a petevezeték átjárhatósägit, de erre nem volt szükség. Azóta 37hetes kismama vagyok a kisfiammal. Nem volt teljes 2év, hogy teherbe essek, de a kapcsolatunk elején kb. Fél évig megszakítással voltunk együtt. Elötte egy másik kapcsolatban nem estem teherbe 6èvig, de ott az akkori párommal volt a gond. Az évek alatt jó párszor voltam lennt,féltem hogy nem leszek soha anya, pánikbeteg is lettem, folyamatosan szédültem. Èreztem én is, hogy mindenkinek lehet gyermeke csak nekem nem. Ha valaki teherbe esett én napokig depis lettem. Ha valaki megszült sírtam napokig. Persze próbáltam elrejteni, de volt mikor úgy éreztem ebbe belebolondulok. Az már nagy segítség, ha az orvos foglalkozik veled és vizsgäl, gyógyít. 28éves vagyok. Remélem tudtam segíteni. ❤
2019. ápr. 23. 11:15
 5/14 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszaitokat!

Nekem Mastodynont irt fel+myo sun port (myo inozotol) petefeszek mukodes javitasara es duphastont rendszertelen ciklusra. Holnap megyek vetvetelre,aztan az eredmenyekkel vissza. Remelem nem kell eveket varjak a csodara :(

2019. ápr. 23. 11:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Amíg gyógyszerrel lesz menzeszed, addig ne nagyon reménykedj. Amikor lesz magától vérzés, még akkor sem biztos, hogy lesz peteérés is.

Teljes életmód váltás, mozgás, gyógyszer.

Szedj az év minden napján d vitamint az inozitol por mellé.

2019. ápr. 23. 11:58
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
Szia második vagyok. Nekem a ciklusom renben volt, igaz 32-34 napos de minden hónapban jelentkezett. Én inofolicot szedtem, Merckformin xr 1000-t. Sportoltam, kondi teremben heti 3-4x 3 órát átlagban és diétáztam (160gramm ch) Mégis évek voltak :( De ismerek olyat aki semmit nem tett és második hónapban összejött.
2019. ápr. 23. 12:01
 8/14 A kérdező kommentje:
Mielott fogamzasgatlot szedtem, nekem is nagyjabol minden honapban volt menzeszem. Aztan elhagytam, teherbe is estem, de nem maradt meg. Azota lett 40+ napos ciklusom. A mostani orvosom szerint a tabi miatt magas a prolaktin szintem, emiatt a cisztas petefeszkek es valoszinuleg ezert nem maradt meg a baba sem.
2019. ápr. 23. 12:50
 9/14 anonim ***** válasza:

2017 szeptembereben döntöttünk úgy, hogy jöhet a kisteso, aki akkor lett 1 éves. Rá fél évet vártunk.. Mivel korábban is rendszertelen volt a menstruációm 2018 márciusig úgy ahogy megjott majd fel évig semmi! Akkor mentem el orvoshoz és akkor derült ki hogy Pcom van. Kaptam norcolutot amivel megjött és 3 hónapig kúra szerűen kellett szednem. Elkezdtem akkor a 160g szénhidrát diétát, október óta 15kg ment le. Most vagyok ideális súlyú, szülés után maradt rajtam felesleg...

El küldtek vérvételre kiderült hogy Inzulinrezisztenciam is van kaptam arra is gyógyszert. Illetve magas a Tsh, prolaktin, gyógyszer gyógyszer... Iszom az inofolicot. Gyönyörűen javulnak az értékek! A fogyás is sokat segített ezen! Januárban volt egy spontán ovulációm, ovuteszt mutatta. Februárban clostilbegyttel serkentettük a tüszőket, az első sikertelen volt de s márciusi úgy néz ki sikeres volt, pár napja teszteltem pozitívat :)

Azt tanácsolom neked kezd dietazni, és menj egy teljes vizsgálatra ahol csinálnak terheléses cukrot és inzulint illetve 3 és 21 cijlusnapon készült hormont. Illetve keress egy endokrinologust aki rendbe teszi az értékeket!! Sikerülni fog!

30/n

2019. ápr. 23. 13:07
 10/14 anonim ***** válasza:
69%
Jah es elhiheted a 1.5 ev próbálkozás alatt hány terhes kismama lett körülöttem, már meg is születtek azóta a babák.... Ugyanúgy a sógornőm is elsőre.... Gondolhatod...
2019. ápr. 23. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!