Tegnap a dokim vesemedencetágulatot látott a babámnál. Akinél volt ilyen, leirná nekem a tapasztalait, h mit csinálnak ilyenkor, vagy mi történik?
Szia!
Nálunk is volr ilyen. Kéne tudni, hogy mindkét vesében vagy csak egyikben illetve, hogy mekkora???
Ha 1cm alatt van akkor nem gáz, általában kinövik a gyerekek, mire megszületnek, vagy utána pár héttel.
Egyébként engem össze vissza paráztattak, mert mindkét vesében látható volt, aztán hol az egyik volt nagyobb, hol a másik, (kb attól függ ki mérte), fontos, hogy mindig egy ember mérje. Utoljára 8 és 5 mm volt a miénk, de nem igényel semmit, majd szülés után kell kontrollra vinni a babát. Most biztos gyakrabban figyelik majd nektek is és kívánom, hogy ne növekedjen, vagy csak kis mértékben!
Minden jót nektek és ne aggódj!
Semmi gond nincs, ha jól tudom. Az én kisfiamnál is állítólag vesemedencetágulat van (nyíregyházán állapították meg) Debrecenben pedig felvilágosítottak, hogy ez a kisfiúknál teljesen normális, nem nevezhető tágulatnak. (másképp fejlődnek, mint a kislányok) Csak ezt nem mondja el sok doki a kismamának.
Üdv: 24 hetes kismami
Az első válaszoló vagyok. Akkor tényleg ne aggódj:-)NEM LESZ BAJ! Ezeket régen észre sem vették, mert nem volt UH...
Jó babavárást! :-)
Ne aggódj!! nekünk is volt, ezért 3 hetente volt UH aminek örültem. A kisfiúk nehezebben tanulnak meg pisilni ezért van, és ezért náluk gyakori. Álltalában a terhesség alatt elmúlik. Nekem is a 18.heti genetikain vette észre a doki, a 28.héten már nem is volt. Mindkét oldalon lett, ici picit növekedett.6-8mm volt. Én is aggódtam mindig de a doki mindig megnyugtatott, h 10-15mm-ig nincs gond. Ha esetleg nem mólika terhesség alatt, akkor utánna el fog múlni.
Barátnömnek ugyanez volt, még a hasában elmúlt.Ja és annyi h a védönő azt mondta h annyira kicsi ez a tágulat, hogy csak nagyon jó szonográfus veszi észre!
Sok boldogságot kivánok nektek!
37hetes kismami.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!