Így elfogadja a házi doki a javaslatot?
Már eleve sima táppénzen vagyok, lassan 2 hete, és ugye csak 2 hétig maradhatok, addig amíg sikerült szereznem egy javaslatot. Tegnap voltam nődokinál és a munkahelyemet mondva neki mondta hogy ír egy javalatot a házidokimnak a táppénzre vételre.
Azt írta hogy: Kérem nevezett táppenzes állományba vételét!
Én nem értek ehhez, de ennyi elég hogy a háziorvosom veszélyeztetettre vegyen át?
Sajnos ez nem a háziorvosodon múlik. Mindig van egy felülvizsgáló orvos aki a táppénz csalásokat szűri ki. Engem pl a háziorvos is simán veszélyeztetettre vett volna akár ok nélkül is, mert baromira félti a kismamákat, de muszáj volt a nőgyógyásztól egy rendes javaslat amiben leírja az indokot, mert a felülvizsgáló doki első körben visszadobta volna a papíromat.
Egyébként meg ha olyan a munkád amit terhesen nem végezhetsz, akkor a papírral ami igazolja a terhességed, el kell menned az üzemorvoshoz és ő fog írni egy javaslatot, hogy nem dolgozhatsz terhesen. Ez abból a szempontból jobb, mert így nem táppénzt fogsz kapni, hanem munkabért, ami magasabb összeg.
3-as vagyok, értettem, hogy kaptál ilyen papírt, de te azt írtad, hogy azon ez szerepel: "Kérem nevezett táppenzes állományba vételét!"
Nálam ennyit nem fogadtak el, le kellett írnia a nőgyógyásznak, hogy ezt mivel indokolja (görcs, vérzés, vészes hányás stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!