Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, vágytam rá, de...

Bonami kérdése:

Terhes vagyok, vágytam rá, de most nem érzek semmit. Persze örültem a hírnek, de most olyan üres vagyok. Mi a baj velem?

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok. Nagyon vágytam a babára. Volt párommal egy évig próbálkoztunk. Férjemmel pedig 4 évig, aztán felkerestünk egy meddőségi klinikát. Az utolsó próbalkozásos évben már nagyon ramatyul voltam lelkileg, sokat sírtam, féltem, hogy soha nem lehet gyerekem. Ekkor még nagyon idegenkedtem a lombiktól, főleg az etikai oldala miatt. 2 sikertelen inszem után mégis megpróbálkoztunk a lombikkal,és én örültem hogy végre megmozdultak a dolgok és új esélyem van arra, h egy csöppségnek adjak majd életet. Nem kerültek el a komplikációk, nem volt fájdalommentes az egész, de nem zavart, mert a szemem előtt lebegett a cél, h terhes maradjak. Szerencsénk volt, terhes maradtam, az első lombik sikerült. Nagy volt az öröm...és aztán elmúlt. Nem érzem h bennem van a baba, mármint lelkileg nem, testi tüneteim vannak. Nem dob fel nézegetni a babaruhákat, tervezni a babaszobát...és én nem értem hogy miért. Lényegében nem érzem azt a nagy szeretetet az iránt a csöppség iránt aki a hasamban nől. Lényegénem csak tudatosítom h ő van. És ettől nagyon rosszul érzem magam, bűntudatom van. Félek hogy nagyon rossz anya leszek. Nem tudom hogyan tudnám ezt megváltoztatni. En rajongani szeretnék a baba iránt, nagyon szeretni, de úgy tűnik mindenki jobban várja a babámat a környezetemben mint én magam. Volt valaki így? Megváltozik ez az érzés?

2019. ápr. 17. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs semmi baj veled.

Majd megváltozik, ha megérzed, hogy rugdos. Vagy meglátod a kis pofiját a babamozin.

2019. ápr. 17. 14:49
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

Én külön készültem magára a hírre is.

Amikor elhatároztuk hogy jöhet a baba és nem védekeztünk, éreztem ugyan a tüneteket, de nem mertem tesztet sem venni. Nem mertem szembesülni a pozi teszttel. Kellett par hét még bizonytalanságban lenni.

(Menstruaciom amugy sem volt, egy korabbi felfazas miatt mar elotte 4 honapja, kikezeltek, közben voltam nőgyogyásznal az 5. menstruacio nelkuli honapban, akkor ő azt mondta peteérést lát, a hetvegen kezdhetunk is probalkozni es megfogant a hétvégén. Szoval 5 es 6. Honapban sem jött meg. Terhessegdiagnosztizalason nevettek is hogy utolso menstr. szerint már 5 honaposnak kéne lennem az meg latszana is valahol.)

Szoval aztán kb 8 hetesen rászantam magam a tesztelésre. Olyan izgatott bpldog voltam mint akinek a leghatalmasabb legszebb titka van amit még csak en tudok hogy egy picike baba van bent :) aztan meg a férjemnek nem mertem elmondani elsore azt sem tudtam hogy adjam elő. Aznap voltam neki a legkedvesebblegtitokzatosabb. Nem értette mi lelt engem.

2019. ápr. 17. 14:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet megviselt a sok kudarc, a próbálkozás. Nem mered beleélni magad még mindig a dologba.

Nincs veled semmi baj, majd alakul ha elkezd mozogni, ha pedig megszületik pláne.

2019. ápr. 17. 15:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az üresség érzés szerintem abbol is jön hogy felfogni is nehéz hirtelen mit is jelent ez, plane elsőnél. Kell emészteni is egy kis idő, hogy az egesz életed megvaltozik.

Nekem már magáig a tesztig eljutni is időre volt szükségem. Meg kellett arra is érnem, felkészülni arra, hogy egyáltalán szembesüljek vele.

2019. ápr. 17. 18:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Ugyan ez volt velem is :) Szép lassan jönni fog :)
2019. ápr. 18. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez igy tok normalis, alapbol magas lecet allitasz magadnak - "en rajongani szeretnek a baba irant", rengeteg idot vartal ra, nagyok az elvarasaid.

De ha mar ilyeneken gondolkodsz, akkor szerintem megnyugodhatsz, hogy jonni fog. Mindenkinek maskor, vannak olyanok, akiknek tenyleg csak szules utan kattan be. 12 hetesen meg nem erzed-latod, hogy el-mozog, rajtad sem latszik meg, valoszinuleg meg le sem esett teljesen, hogy sikerult.

2019. ápr. 19. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!