11 hetesen normális hogy hol nagyobb a pocim, aztán néha nem is látszik? A puffadás miatt van?
Tiltolistan a szenszavas? Ugyan! Max csak ajanlott nem fogyasztani, de nem tilos. Ugyanis a puffado, gyomoregos kismamaknak nem igazan komfortos a szensav, de a babanak nem art.
Kerdesre: igen, valoszinuleg csak puffadsz. Ilyenkor a baba merete meg nem indokol kulonosebb pocaknovekedest, a mehed a 12. hetig meg elfer a szemeremcsont mogott.Viszont a terhesseg miatt lassubb az anyagcsere, kevesbe aktivak a belek, gyakori a puffadas. Foleg, ha sokat is ettel.
Nincs gond, amig neked nem kellemetlen tulsagosan, ha az, akkor keress valamit a puffadas ellen, bar a 12.het kornyeken egyebkent is csokkenni szokott a jelenseg.
Az elején én is puffadtam, be sem tudtam gombolni a nadrágomat, aztán elmúlt a puffadás és tökre eltűnt a pocakom! S kb. a 16-18. hétig nem is látszódott semmi sem!
A szénsavas üdítők meg néha-néha beleférnek, nem kellene mindenkire ráhozni a szívbajt mindennel, mert akkor már jóformán egy kismama nem ehetne és nem ihatna semmit, és még az utcára sem mehetne ki, mert már ott sem a friss levegő van... Szóval a puffadás a terhességgel jár, ne ijedj meg!
27 hetes kismama
Szia!
Én holnap töltöm a 11. hetet. ekem már akkora a hasam hogy ha akarnám sem tudnám letagadni, hogy babát várok, de én is észreveszem, hgy egyik nap kisebb a másik nap nagyobb. Most pl jól beebédeltem és most akkora, mint egy kisebb hordó! :)) Ez még csak a puffadástól van meg azért a belső szerveid már helyezkednek, ahogy kezd nőni a méhed és benne a baba.
A szénsavasról csak annyit, hogy nekem ez már a második terhességem. A lányommal kizárólag szénsavas ásványvizet tudtam inni, mert a mentest nem bírtam meginni, a doki is tudott róla, és azt mondta, ha nekem nem okoz panaszt igyam, a babának nem lesz baja tőle, a lányom most 2 éves és makk egészséges, még beteg sem volt! Most a szénsavast nem tudom meginni, kizárólag a mentest. Ja és mindkettővel nagyon hamar meglátszott rajtam a terhesség, úgyhogy nem feltétlenül a bubis víz miatt látszik nagyobbnak a pocak!
Kedves első, Te is utánaolvashatnál néhány dolognak, mielőtt a másikat megrémíted, és kiktatod!
A kérdezőnek pedig további szép babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!