Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mit tud erről? Támogatás...

Ki mit tud erről? Támogatás külföldről.

Figyelt kérdés

Külföldön élünk a párommal 5 éve, abból 3 éve már, hogy folyamatosan dolgozom én is. Terveztük a hazaköltözést Mo.-ra. De időközben kiderült, hogy babát várok.

A kérdésem az volna, hogy ilyenkor hogyan jár nekem a támogatás, ha az itteni munkahelyen nem mondok fel, de a kicsivel már hazaszeretnénk költözni.

Milyen támogatást kaphatok?

Köszönöm előre a választ!

2019. ápr. 12. 05:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha lesz ilyen ország, hogy külföld, akkor ismerni fogjuk az ottani szabályokat...
2019. ápr. 12. 06:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem, komolyan, mintha a "Külföld" egy nagy homogén ország lenne. Ami az egyik országban kivitelezhető, az a másikban nem, de ha épp van is itt valaki, aki szintén él vagy élt már ott ahol te, avagy csak más okból tájékozott az adott ország rendszerében, akkor sem értem miért itt kell tájékozódni. Azt írod 3 éve folyamatosan dolgozol, nyilván akkor beszéled az adott ország nyelvét, nem lenne praktikusabb ott helyben, az illetékes hivataltól megkérdezni akár mailben, rákeresni adott nyelven a honlapjukra, vagy ottani evvel foglalkozó fórumon hiteles információt kérni? Mert még az ott élő távolba szakadt hazánk fiai is adhatnak neked téves infót simán és azért biztosan nem mindegy neked sem mennyi lesz az annyi.
2019. ápr. 12. 06:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy külföld??? Minden országban mások a jogszabályok. Én Angliában élek, itt peldául ezt nem tehetnéd meg. Fel kell mondanod, az otthoni címeteket lejelenteni, kikérni a P45-öt, és amíg jár, kaphatod az ellátást innen.
2019. ápr. 12. 09:48
 4/4 anonim ***** válasza:
A legtobb helyen kell a tamogatashoz eletvitelszeru orszagbantartozkodas legalabb az egyik szulo reszerol tudtommal, igy vagy azt tudjatok csinalni, hogy megtartjatok az alberletet a vegeig, es neha kijartok papirokat intezni (ha ez egyaltalan megeri nektek), vagy nem fog jarni onnan semmi tudtommal, es akkor otthon csak az alapellatas van, meg meg vmi kicsi talan. Viszont pl. Nemetorszagban a papirokat jo sokszor bekerik, be kell vinni a munkaltatohoz is, eleg szivas meg itt lakva is, nemhogy ugyanezt Magyarorszagrol csinalni, raadasul az alberlet ara is lejonne ugye belole (esetleg ezt meg lehet sporolni, ha be tudtok addig ismeroshoz jelentkezni, de ki az, aki ezt bevallalja? Foleg, hogy pl. itt nem lakhat adott szemelyszamnal tobb adott meretu lakasban (szemelyenkent kell altalaban 1 kulon szoba)). Szoval en meg kint megvarnam a helyetekben, hogy leteljen ez az ido, a magyar eü ellatast a legtobb nyugat-europai orszaggal egyebkent sem lehet osszehasonlitani..
2019. ápr. 12. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!