Paypalról érkezett támogatás külföldről?
Alapesetben így van, ahogy az első válaszoló írja, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az illetéktörvény területi hatálya Magyarország és mivel a Paypal nem magyar cég, az ajándékozás helye ez esetben nem Magyarország vagyis nem vonatkozik rá a magyar illetéktörvény.
Ez az én véleményem, de mivel ez nem egy egyszerű kérdés, célszerű lenne adójogi szakjogász véleményét kikérni vagy NAV állásfoglalást kérni.
Közben gyorsan megnéztem a jogszabályokat és úgy néz ki jól gondoltam:
Illetéktörvény:
(3)4 Ingónak vagy ingóhoz kapcsolódó vagyoni értékű jognak jogügyleten alapuló szerzése esetében – a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaság vagyoni betétje kivételével – e törvényt akkor kell alkalmazni, ha az ingó átadása, illetve a vagyoni értékű jog megszerzése belföldön történt.
Ptk.:
6:44. § [Pénztartozás teljesítésének helye]
(1) A pénztartozás teljesítésének helye készpénzfizetés esetén a jogosultnak a kötelem keletkezésének időpontja szerinti telephelye, ennek hiányában székhelye, természetes személy esetén a jogosult lakóhelye, ennek hiányában szokásos tartózkodási helye. Ha a pénztartozást a kötelezett nem készpénzfizetéssel teljesíti, a pénztartozás teljesítésének helye a jogosultnak a kötelem keletkezésének időpontja szerinti fizetési számláját vezető bank telephelye, ennek hiányában székhelye. Ha a kötelem keletkezésének időpontjában a jogosultnak több fizetési számlája van, a kötelezettet a teljesítési hely tekintetében választási jog illeti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!