Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Biztosan jó döntést hoznék?...

Biztosan jó döntést hoznék? Lehet, hogy várandós vagyok és szeretném megtartani a babát. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma voltam első nőgyógyászati vizsgálaton, miután pozitívat mutatott a teszt és az orvosom szerint lehetséges, hogy korai terhességről van szó. Még nem látott petezsákot, de két hét múlva kell visszamennem kontrollra. 23 éves vagyok, egyetemen tanulok, a párom szintén, ő már jövőre diplomázik. Számba vettük a lehetőségeinket, ő hajlik nagyon a terhességmegszakítás felé, én viszont úgy érzem, az lenne a helyes, ha megtartanánk a babát. 4 éve vagyunk együtt, a kapcsolatunk fantasztikus, külön albérletben élünk már jó ideje. Mindketten dolgozunk iskola mellett. A vizsgálat után viszont nagyon el volt keseredve, mondta, hogy ez az én döntésem és hogy ha szeretném megtartani a babát, akkor megtartjuk és kész, de úgy érzem, nagyon radikális lépésen gondolkodik e téren. Azt mondta, elmegy főállásba dolgozni inkább, de így nem hajlandó befejezni a sulit, hanem otthagyná. Ezt viszont én nem szeretném, hiszen már alig van neki hátra valamennyi idő. Az én iskolámnál ez nem kérdés, hiszen tudom, hogy meg tudom oldani, érzem magam annyira talpraesettnek, hogy megoldjam a helyzetet egy kis poronty mellett is. Az ő szülei egyelőre nem tudják még, kicsit félek a reakciójuktól. Az én szüleim már tudják, édesanyám nem örül nagyon, úgy érzi nem a korral ban baj, hanem hogy nem megfelelő az élethelyzetünk még hozzá. Viszont tudom, hogy van olyan jó a kapcsolatunk, hogy nem fordulnának el tőlünk ilyen esetben. Volt már valaki ilyen helyzetben? Szeretném, ha megírnátok a tapasztalataitokat, ki hogy döntött végül és mik voltak a következmények, akár pozitív, akár negatív. Szerintem a párom megbékülne, ha már ott tartanánk, hogy nem lehet elvetetni, de nem tudom, hogy más hölgyek hogy dolgozták fel azt, hogy a párjuk rá akarta őket beszélni az abortuszra? Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

2019. ápr. 9. 19:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó kérdező!

Igen, inkább bíztatásra lenne szükségem, meg természetesen tapasztalatokra. Mivel nekem e téren még nincs, szeretném másokét meghallgatni. :) Sohasem voltam az a tipikus p.csa. Szeretném vállalni a tetteim következményét és ezt így érzem helyesnek. Bevallom őszintén, hogy bár hülyeség volt, de nem védekeztünk abban a bizonyos időszakban. Ez van. Nem tudatlanságból, bár nem is tudom, miért gondoltuk úgy, hogy velünk nem eshet meg. Szóval az élet ilyen, a saját hülyeségéből tanul az ember, de most úgy érzem, ennél nagyobb csoda nem történhetett volna meg velem. :)

2019. ápr. 9. 21:20
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Gratulalok nektek! :)

Ha a kapcsolatotok stabil ami a leírásod alapján annak tűnik, akkor szerintem semmi akadálya. Ha a kapcsolat jó, a baba csak erősíteni fogja! :)

Természetes, hogy párod megijedt. De ha arra gondolunk nagyon sok férfi könyörög a nőnek, hogy tartsa meg a babát, x idő múlva pedig nem foglalkozik vele inkább lelép. Ilyen volt apám is.

Ha talpraesett vagy simán be tudod fejezni az egyetemet is.

Sok erőt és kitartást kívánok! :)

2019. ápr. 9. 22:24
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

Én akárhány ilyen fiatalon gyereket csinálós párt ismerek ahol az apa 25 éven aluli, ott egyik sincs már együtt pár év elteltével. Lehet hogy te késznek érzed magad erre, de a pasid nincs.

Az meg aztán hogy most megkért még nem egy nagy nagy dolog.

2019. ápr. 10. 06:23
 14/19 anonim válasza:
100%

Azok alapján, amit leírtál, én megtartanam a babát. Erős a kapcsolat, a párod már a családnak néz biztonságosabb autót és figyel, hogy egyel, megkérte a kezed, stb, én úgy gondolom, hogy ez abszolút pozitiv, 10 év múlva sem lenne más, akkor is megijed az ember picit, ha váratlanul kopogtat a gólya:)) az iskolát végezze el, a baba év vége fele születik meg, alig egy szemeszter lesz onnantól kezdve, utána neki is sokkal jobb lehetőségei lesznek, és ezáltal neked és a kicsinek is.

Lattam hasonló esetet, de ott végül elvetettek a babát, rá is ment a kapcsolat, mert olyan komoly tüske lett végül mindkét félben, amit nem tudtak feldolgozni, pedig az abortusz közös döntés volt. Csak aztán mindig ott lebegett a “mi lett volna ha”.

Azt meg lehet bánni, ha elvetetsz egy gyereket, de azt, hogy egy kiegyensúlyozott kapcsolatban megszületik egy, azt nem szokták.

Soha nem lesz 100%-ban ideális minden körülmény. Én a gyerek születésekor kezdtem a főiskolát, mire 3 lett, el is végeztem, nem maradtam le semmiről, te is be fogod tudni fejezni. Gratulálok:)

2019. ápr. 10. 06:25
 15/19 anonim ***** válasza:
81%

Elhiszem, hogy jó a kapcsolatotok, de azért sajnálom egy kicsit a párodat. Persze ketten hoztátok össze, ő és te is "hibáztatok", de annak ellenére hogy szeret ott a pallos a feje fölött. Mostantól mindent menetrendszerűen kell csináljon. Az, hogy megkért, az, hogy apa lesz. Lehet 5 év múlva egy fesztiválon letérdelt volna és megkér, mikor már tényleg ez a legnagyobb vágya. Most úgy érzi muszáj. Értelemszerűen a te tested, te mondod ki a végszót, és kívánom, hogy minden a legkedvezőbben alakuljon.

A mi lányunk is becsúszott gyermek, és szintén bevállaltuk. A 29 es 23 voltunk. De már mindketten dolgoztunk és saját házunk volt. Így nem volt kérdés és nagy kár lett volna másképp csinálni. A te helyzetedben nem biztos, hogy belevágtam volna.

A környezetemben ellenben két fiatal pár is van, ahol kisbaba lett, nagyon édesek, szépek,fiatalok,szerelmesek. Az egyik párnál a lány otthagyta az egyetemet, az apuka dolgozik, a másik párnál mindketten be tudták fejezni szülői segítséggel.

2019. ápr. 10. 08:12
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Félreértés ne essék, nem azért kérte meg a kezem, mert ilyen helyzetbe kerültünk! Már régóta szó volt erről és ő úgy látta,most jött el az idő.

2019. ápr. 10. 09:57
 17/19 anonim ***** válasza:
48%

Biztosan akkor is tudtátok mikor nem védekeztetek,hogy teherbe eshetsz.

Az írásod alapján elég komolynak gondollak mindkettőtöket,biztosan meg fogjátok tudni oldani! Egy valamit szeretnék neked mondani: azon gondolkozz el,hogy erre a kis babára hogyan emlékeznél vissza 5-10-30 év múlva,ha ő az angyalokkal lesz! Kit látnál a tükörben,ha belenézel?!

Drukkolok nektek és minden jót kívánok :)

2019. ápr. 10. 12:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! :) Szerintem szuper döntés lenne megtartani, én így tennék a helyedben. Hallgass a szívedre, hiszen egy kis élet indult el alatta! Ez egy nehéz időszak mindkettőtök számára, hiszen váratlanul érhetett Titeket a hír, és hirtelen sok gondolat kavarog Bennetek. Esetleg felnagyítva láthatjátok a problémákat, de ez csak átmeneti állapot. Szerencsések vagytok, mert a körülmények is eléggé megfelelőek. A pároddal is szerencséd van, mert sajnos a mai világban egyre több az olyan férfi, aki nem vállal felelősséget, hanem elmenekül előle. A te párod egyáltalán nem ilyen, sőt szerintem nagyon jó apa lesz, ha már most azt tervezi, mit tegyen meg a kicsiért, hogy minél jobbak legyenek a körülmények. Nem vagytok túl fiatalok sem szerintem, és a kérdésed, kommentjeid alapján nagyon felelősségteljes, komoly pár vagytok. Jó, hogy a szüleidre is számíthatsz. Én ilyen helyzetben nem voltam, de ismerek olyanokat, akik ennyi idősen vállaltak gyereket, sőt nehezebb körülmények között (pl.apa lelépett), de boldogok így. Az abortuszt sokan megbánják utólag, főleg olyanok, akik valójában akarták a kicsit, de rákényszerítették őket, illetve bizonytalanok voltak. Szóval szerintem meg tudjátok tervezni a jövőt, az a 9 hónap nem csak a kicsinek kell a fejlődéshez, hanem Nektek is a szülővé váláshoz. Nézzetek utána a lehetőségeknek, pl.a diplomás GYED-nek. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű szülők lesztek! Minden jót kívánok Nektek! :) :)
2019. ápr. 12. 20:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha a páromban bármikor felmerült volna, hogy ha jön a baba, akkor vetessem el, addig tartott volna a kapcsolatunk. Az is gusztustalan, hogy azzal 'zsarol' otthagyja a sulit..., mintha ő lenne az áldozat. A te tested, a te életed, a te döntésed, neki pedig kutya kötelessége támogatni téged és elfogadni az új helyzetet.

(Én 18, párom 22 volt amikor összejöttünk. Ennek lassan 11 éve, és most várjuk az elsőt.)

2019. ápr. 14. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!