Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hány hetes vagyok?

Most akkor hány hetes vagyok?

Figyelt kérdés
Szerdán (április 3) voltam a magándokimnál. 3,4 cm volt a baba, hüvelyi ultrahangon nézett. Azt mondta pont 10 hetes vagyok. Tegnap (április 5) mentem a down kór szűrés vérvétel részére és ott is megnézték ultrahangon (hasi). 3,9 cm volt a baba. 10+6 hetesnek felelt meg. Akkor elvileg ma 11 hetes vagyok.Lehet, hogy ilyen sokat nőtt a baba két nap alatt? Konrétan 6 napot? Vagy csak ennyire eltérően számol a két UH? Nekem ez azért lenne fontos mert a 12. héttől csökkentenen kellene az utrogestan hüvelykapszulát.

2019. ápr. 6. 13:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm mindenkinek a választ. Eddig azt hittem a baba méretei alapján számoljuk, hogy hány hetes vagyok. Mert eddig 5x voltam UH-n. Barnázás miatt kellett visszamennem minden héten a kórházba, nem a magándokimhoz. Szóval sosem kérdezték mikor volt az utolsó mensim hanem ráírták a papírra, hogy hány hetes vagyok miután megmérték a babát. Ezért nem igazán értettem. De akkor mindenhogyan a mensitől számoljuk. Szóval ma vagyok 11+0 hetes :)
2019. ápr. 7. 09:37
 12/16 anonim ***** válasza:
Na, nálam nem úgy volt, ahogy az eddigi válaszadóknál, fiammal menstruácio szerint november 28.-ára voltam kiírva, de egy héttel nagyobb volt a 12 hetes uh.-on, ezért megváltoztatták november 21.-re, utána már végig ez szerepelt a kiskönyvemben. Lányommal szept. 25.-ére, Őt is nagyobbnak találták picit, szeptember 23.-át írtak a könyvebe. Most, pont mint neked jan.20.-án volt az utolsó menses, kedden voltam uh.-on, 10+2 helyett, mondták, hogy nagyobb, 10+6-nak felel meg, ehhez képest adtak időpontot a 12 hetes szűrővizsgálatra, a szülés várható időpontját még be sem írták a kiskönyvbe, gondolom a 12 hetes uh.méretek alapján fogják megint megadni.
2019. ápr. 7. 17:40
 13/16 Vicky92 ***** válasza:

Azt azért hozzáteszem , külföldön végzik a terhesgondozásomat , a Mutterpassba az utolsó menzesz dátum szerinti kiírást írták, az UH adatokat kinyomtatják és belecsíptetik a könyvembe.

Olvastam itt olyat is egy anyukától ,hogy beindítottak neki a szülést, nem az utolsó menzesz szerint számolta az orvos a szülési dátumot,UH gép úgy kalkulálta hogy a magzat súlya meg van. Aztán kis súlyú lett a babája stb...stb...

Azt hiszem ha egy ilyen műhibát Magyarországon elkövetnének a gyermekem életének veszélyeztetésére, megölném azt az orvost.

Bár szerencsés vagyok hogy színvonalas egészségügyi ellátásban, terhesgondozásban részesülünk.

Magyar egészségügyben egy percre sem érezném se a babámat,sem pedig magamat biztonságban.

Boldog babavárást és egészségét kívánok!😊

21+2hkm

2019. ápr. 7. 23:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia az utolsó menszesz első napjától számolják a 40 hetet.Te is igy számold,az mutatja az idő előre haladását.A baba mérete a terhességi heteidhez képest lehet kisebb,vagy nagyobb.Attól mert kisebb vagy nagyobb a baba,a terhességi heteid nem változnak,csak tájékoztató jellegű nagyobb vagy kisebb mint kellene lennie.De ahogy nézem tényleg rosszat mondott neked a doki....Én 31 hetes vagyok és nagyobb a baba a papiromon a várható szülés emiatt már nem jun17 csak jun10 a gép így kalkulált.Attól még várhatóan 17én szülök nagy babát.
2019. ápr. 8. 07:37
 15/16 anonim ***** válasza:
De gondolom, az is számít, hogy nem mindenkinek középidőben van peteérése, mint ahogy nekem sem, 25 napos ciklusokkal, középidő előtti héten, az hidzem ezért nagyobbak picit mindig a babáim. ;)
2019. ápr. 8. 09:50
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ. Én az utolsó mensi alapján számolom, hogy hány hetes vagyok. A doki meg ahogy akarja 😀
2019. ápr. 8. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!