Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hány hetes vagyok?

Most akkor hány hetes vagyok?

Figyelt kérdés
Szerdán (április 3) voltam a magándokimnál. 3,4 cm volt a baba, hüvelyi ultrahangon nézett. Azt mondta pont 10 hetes vagyok. Tegnap (április 5) mentem a down kór szűrés vérvétel részére és ott is megnézték ultrahangon (hasi). 3,9 cm volt a baba. 10+6 hetesnek felelt meg. Akkor elvileg ma 11 hetes vagyok.Lehet, hogy ilyen sokat nőtt a baba két nap alatt? Konrétan 6 napot? Vagy csak ennyire eltérően számol a két UH? Nekem ez azért lenne fontos mert a 12. héttől csökkentenen kellene az utrogestan hüvelykapszulát.

2019. ápr. 6. 13:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem jól értelmezed. Te, vagyis a terhességed csütörtökön pénteken 10+1 hetes, azaz 10 hetes vagy. A magzat pedig 10+6 napos méretekkel rendelkezik, vagyis olyan nagy mintha már 10+6 napos terhes lennél. Ehhez szokj hozzá, ezt minden alkalommal igy fogják nézni.
2019. ápr. 6. 14:32
 2/16 anonim ***** válasza:
*pénteken
2019. ápr. 6. 14:33
 3/16 A kérdező kommentje:
Én is így értelmezem. Csak azt nem értem 2 nap alatt hogy nőhetett 6 napot. Szerdán 10 hetes terhességnek megfelelő méretű volt, pénteken pedig 10+6 hetes terhességnek felelt meg a méretek alapján. De a lényeg az, hogy akkor ma 11 hetes terhes vagyok és nem 10+3 hetes (ha a szerdai adatok alapján számolnék)
2019. ápr. 6. 16:10
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem, te ma 10+3hetes terhes vagy. Ha kérdezi bárki, ezt kell mondanod. Ezt az időt az utolsó mensi első napjától számitják, naptári napra.

A magzatod méretei alapján 10+6 hetes terhességnek felel meg. Ez csak viszonyitási alap. Ez alapján látják hogy a magzat a terhességnek megfelelően nő e vagy esetleg fogy, vagy túl nagy.

Hogy 1 nap alatt nőhet e fél centit, azt nem tudom. Lehet hogy más géppel nézték, más orvos nézte, elmérték stb. A magzat mérete alapján kalkulált kor szinte mindig más lesz mint a terhességed kora.

2019. ápr. 6. 16:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Az utolsó mensim január 20-án volt. Akkor viszont ma 10+6 hetes vagyok nem? :) Egyébként 2 nap alatt nőtt fél centit ha minden igaz
2019. ápr. 6. 16:27
 6/16 anonim ***** válasza:
10+6 hetes vagy. A terhesség korát mindig az utolsó menzesztől számolják. Az ultrahang pedig sokmindentől függ. A géptől,vagy ugyanaz az orvos csinálta-e pl.
2019. ápr. 6. 16:42
 7/16 anonim ***** válasza:

1,3 vagyok. Te jó ég! Akkor szerdán hülyeséget mondtak neked. Ha jan 20 a kezdő nap akkor tényleg 10+6 hetes terhes vagy. De nem azért mert a magzat 10+6 hetesnek felel meg.

Mondok egy példát: 1 hónap mulva mész uh-ra, azt fogják mondani 14+6 hetes terhes vagy a magzat pedig 14+1hetesnek felel meg méretei alapján. Érted már a különbséget?

2019. ápr. 6. 16:54
 8/16 A kérdező kommentje:
Én értem amit mondasz. Szerdán 10 hetes terhesnek mért a gép a baba méretei alapján (rajta van az UH képen, nem az orvos mondta rosszul) pénteken pedig 10+6 hetesnek. De én 10+6 hetes vagyok ma az utolsó mensi alapján. Viszont a szülést nem eszerint számolják nem? Hanem a baba mérete alapján kalkulálja ki az ultrahang gép.
2019. ápr. 6. 20:47
 9/16 Vicky92 ***** válasza:

A terhességi heteket mindig a legutolsó menzesz első napjától számolják. Attól kezdve a 40.hét a kiírt dátum.

Én a 12.heti UH alapján, a gép augusztus 15-re írt ki. Menzesz szerint augusztus 16

A 18 heti UH alapján ,a gép augusztus 17-

re írt ki.

Kvázi ezzel semmit sem kell törődnöm. Bárhol, bárki kérdezi augusztus 16-ra vagyok kiírva. -az a hivatalos.

Az UH készülék egy gép, kalkulál de nem kell törődni vele mit dob ki a szülés időpontjára.

A menzesz szerinti időpont a hivatalos.

2019. ápr. 7. 00:47
 10/16 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem a nőgyógyászom sose mondogatta hogy a baba méretei miatt hogyan kalkulálgatja a gép a kiirás napját. Gondolom ez csak nekik irányadó, de mindig csak a menszesztől számitott idő számitott. Mindkét lányom végig nagyobb volt egy héttel. Papiron mégse változtatták meg a várható szülés napját sosem.
2019. ápr. 7. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!