25hetes terhes vagyok. Most olvastam a toxoplasmosisról. Kétségbe estem, mert rajtam ilyen szűrést nem végeztek, holott van szobacicánk. Ha most kiderül a fertőzöttség mi történhet a picivel?
Eddig minden laboreredményem tökéletes volt és az UH se mutat semmiféle eltérést,pedig 5D-n is voltunk.
A nőgyógyász ad beutalót a toxo szűrésre?Oda kb 2 hét múlva jutok be.Vagy próbáljam megsürgetni,esetleg háziorvossal íratni beutalót?
Toxo szűrésre magán úton is el lehet menni. Persze akkor fizetni kell. Nekem 12 ezer volt ha jól emlékszem.
Súlyosan károsíthatja a magzatot. Például agykamra tágulatot is okozhat.
De ha alom csere után alaposan kezet mostál, és nem ettél földdel szennyezett gyümölcsöt akkor nincs baj.
Azért mostantól a párod cserélje az almot a biztonság kedvéért.
Csak akkor van okod félni ha macskádnak éppen aktív toxoplazma fertőzése van, aminek azért vannak tünetei, szóval észre lehet venni.
Amúgy meg erősen túl van reagálva ez a téma, szóval nyugi.
Volt hepatitis, szifilis stb. De toxop.-sal kapcsolatba nem találok semmit. Holnap reggel megyek terheléses vércukor vizsgálatra. Addigra már nem tudok beutalót szerezni, de utána elmegyek majd háziorvoshoz és kérek tőle.
Ha fertőzött lennék gyógyszerrel csökkenthető a kockázat,hogy a baba beteg legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!