Ha nyitott valamelyik méhszáj akkor azt uh-on meg tudja állapítani a doki? Az értéket, hogy c3110, c2000 meg ilyenek azt uh-al állapítja meg? 29 hetes vagyok, de nekem még nem mondott ilyen értékeket, miért?
Nem, ezt csak manuális vizsgálattal tudja megállapítani.
KIskönyvedbe nem írt be semmi ilyet???
Eddig még nem.Rendszeresen járok uh-ra(magán),szedem amiket kell,mindig kérdezi,hogy van-e panaszom,de "manuálisan" utoljára 5 hetesen,majd 8 hetsesen vizsgálat,amikor rákszűrést is csinált.
De ha esetleg nyitva lenne a méhszáj érezném?
Szia! Nekem tegnap volt ultrahangom és azt mondta a doki hogy zárt a méhszáj.
Ilyen értékeket nem mondott.
22 hetes kismama
Elvileg nem lehet érezni, bár láttam már olyat, hogy valaki észrevette.
Vannak orvosok, akik csak a 30. hét után nézik a méhszájat, a következő vizsgálatnál biztosan megnéz manuálisan is!
Szia!
Én veszélyeztetett terhes vagyok, így manuálisan nem vizsgált meg a dokim már egy jó ideje.
Hüvelyi uh-val kiséri figyelemmel a méhszáj zártságát, és a lepény helyzetét.
Szóval igen, uh-n is lehet látni a méhszáj állapotát.
Szerintem azt , hogy nyílik,azt nem lehet érezni.
Boldog babavárást!:-)
Uh-al nemlehet a méhszáj állapotát megállapítani,csak kézzel.
"Tisztelt doktorúr!
Azt szeretném kérdezni,hogy az uh-on megtudják-e nézni a méhszáj állapotát,zárt-e..stb,vagy azt csak kézzel lehet?köszönöm válaszát!:Dóri
Csak kézzel lehet kedves Dóri. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc"
De igen,meg lehet állapítani, és alkalmazzák is, nagy felbontású uh-val.
Én vagyok, aki veszélyeztetett terhes....
Hátul, mélyen fekvő a lepényem, és rálóg a méhszájra, szóval kimondottan nem használna, ha a dokim "sokat" vizsgálna manuálisan....
Ezt emelném ki: A terhesség harmadik hónapja után minden esetben külső vizsgálatot végünk, mert egy bizonyos nagyság felett a magzat csak így vizsgálható. Speciális esetekben ez hüvelyi vizsgálattal is kiegészíthető. (méhszáj állapota, mélyebben fekvő lepény tapadása, a magzat elől fekvő részeinek vizsgálata stb.)
Szia!
Szerintem igen, azért nem vizsgált. Én is magán dokihoz járok, nagyon jó a gép felszereltsége, szerintem a te orvosodé is ilyen lehet.
Engem is valamikor még az elején vizsgált manuálisan, és azóta egyszer sem. 36 hetes vagyok,minden vizsgálat alkalmával megnézi a lepény helyzetét, legutóbb a hüvelyi uh vizsgálat alkalmával állapította meg, hogy még zárt vagyok, de a méhnyak picit kezd puhulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!