Hogyan tudja a nőgyógyász megállapítani a méhszáj
helyzetét?
Figyelt kérdés
13 hetes vagyok. Ma voltam az orvosnál. Az egyik ujjával felnyúlt a másik kezével meg nyomkodta a hasam. Ilyenkor mit érez? Hogy érzi hogy minden rendben?
És beírta a kiskönyvembe hogy bv 3000 tehát teljesen zárt méhszáj. Ezt hogy érzi kézzel?
Terhesseg alatti huvely mehszaj vizsgalat elavult karos felesleges
Ott az uh nem kell turkalni
2019. márc. 20. 07:39
2/12 anonim válasza:
Engem is így vizsgált meg 12 hetesen, nekem azt írta a papíra hogy férfi ökölnyi a méh.
2019. márc. 20. 07:45
3/12 anonim válasza:
#1-es, hasi UH-n nem látszik a méhszáj teljes hosszában, jó esetben a méh felől induló esetleges tölcséresedés látszik, ha látszik. A méhnyak állapotát, teljes hosszát hüvelyi UH-val lehet megnézni/mérni. Kézzel pedig a zártságot.
Szóval annyival javítanálak, hogy az újabb protokoll az, hogy rutinból, panasz nélkül már nem turkálnak, de rendesen megvizsgálni, hogy van-e gond a méhnyakkal, méhszájjal, azt csak "turkálva" lehet, akár kézzel, akár hüvelyi UH-val.
2019. márc. 20. 07:46
4/12 anonim válasza:
Meg egyébként is ha korrai még a terhesség akkor is hüvelyi uh-gal nézik meg az az turkálnak bennünk
2019. márc. 20. 07:55
5/12 anonim válasza:
Hát igazából úgy ahogy a kezeddel bármit ki tudsz tapogatni a sötétben. Érzi a teljes méhszájat, hogy nincs felpuhulva és zárt. Alakja, nagysága, konzisztenciája, felszíne, mozgathatósága és az esetleges fájdalom mind fontos információval szolgálnak. A külső kéz a méhet és a függelékeket tapogatja. Gyakorlott orvos már könnyen megállapítja, hogy mi a helyzet, van-e baj, van-e teendő.
2019. márc. 20. 14:19
6/12 anonim válasza:
Elavult barbar szokas a kezi vizsgalat semmi szugseg ra
Ezt a WHO mondja nem en.
Nyugaton mar sehol nincs kezi vizsgalat es huvelyi uh is csak ha nagyon muszaly
2019. márc. 20. 20:19
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem még mindig kézzel nézi az orvos.
2019. márc. 20. 21:44
8/12 anonim válasza:
Egyébként engem miért kellett lepontozni? Teljesen mindegy mit mond a WHO, én csak a kérdésre válaszoltam, megjegyzem helyesen mert egyetemen ezt tanítják...
2019. márc. 20. 22:05
9/12 anonim válasza:
Mert azxegyetem szent magyar tananyag 1960 megirva eredeti kiadas
WHO buszke magyar tesz ra o jobban tudja 1960 oskovulet anyagbol mikor meg uh sem letezett
Ertheto
2019. márc. 20. 22:57
10/12 anonim válasza:
Nem "szent magyar" vagyok, meg "büszke magyar", bármit is jelentsen ez, hanem negyedéves orvostanhallgató, aki a 2017-es kiadású legfrissebb Papp Zoltán féle szülészet-nőgyógyászat tankönyvből, valamint elismert professzoroktól, szakorvosoktól tanul egyetemi szintű, megalapozott és up to date információt. De bizonyára neked van igazad, aki két mondatot nem bír leírni értelmesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!