Mi a jelentősége a pólyának? Érdemes venni vagy nem?
Anyós állandóan azzal jön, hogy pólyát muszáj venni majd a babának... én kb. sosem láttam pólyázást, pólyázott csecsemőt, pedig 8 éves voltam amikor a kistesóim születtek, valamint csecsemőgondozónak tanultam, bölcsiben dolgoztam, és a képzésen sem tanultunk soha pólyázást (legalábbis nem emlékszem rá), úgyhogy nekem eszembe sem jutott soha a pólyázás...
Szükséges mégis, és ha igen, miért?
Ja, és májusban szülök valószínűleg, szóval főleg nyári baba lesz.
Ahogy elnézem az amerikai kismamák videóit, ott most ez visszatért. Utánaolvastam (hamarosan nekünk is aktuális lesz eldönteni, hogy vegyünk vagy ne):
Már a kórházban is pólyába teszik őket, mert a legtöbb gyereket megnyugtatja, hogy szorosan körülveszi őket valami, mint az anyaméhben. Hallottam olyan babáról, hogy csak akkor tudott nyugodtan aludni ha be volt tekerve.
Ahogy utánaolvastam, nyugaton csúcsra törőben vannak az úgynevezett babafészkek is. Itthon is láttam már több boltban is. Az is körülöleli őket, mint az anyaméh. Állítólag segíti az átmenetet, hogy nem hirtelen kerülnek ki a jó meleg "ölelésből". Utóbbit tuti beszerzek, mert nekem nagyon szimpatikus. A pólyát majd meglesem, hogyan kell muszlin kendővel csinálni és kipróbáljuk :) Ha nem válik majd be neki, nem erőltetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!