Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a jelentősége a pólyának?...

Mi a jelentősége a pólyának? Érdemes venni vagy nem?

Figyelt kérdés

Anyós állandóan azzal jön, hogy pólyát muszáj venni majd a babának... én kb. sosem láttam pólyázást, pólyázott csecsemőt, pedig 8 éves voltam amikor a kistesóim születtek, valamint csecsemőgondozónak tanultam, bölcsiben dolgoztam, és a képzésen sem tanultunk soha pólyázást (legalábbis nem emlékszem rá), úgyhogy nekem eszembe sem jutott soha a pólyázás...

Szükséges mégis, és ha igen, miért?

Ja, és májusban szülök valószínűleg, szóval főleg nyári baba lesz.

2019. márc. 19. 08:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Engem is rábeszéltek hogy vegyek (legfőkepp párom) mert hogy abban kényelmesebb tartani és a babának is jó, kétszer volt benne kb fél órát nagyon nem szerette.
2019. márc. 19. 08:33
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Én is megvettem, szintén anyós unszolására, egyszer volt benne a gyerek,

Nekem nem volt kényelmes benne fogni, semmit nem ér.

Ha meg csecsemögondozonak tanultál, mond már meg a kedves anyósnak hogy tudod te a dolgod, nem kell beleszólni.

Te gyereked, azt veszel neki amit te akarsz. Ha nem akarsz pólyát, nem veszel. Szerintem is felesleges. Az árából vehettem volna jó pár rugit inkább..

2019. márc. 19. 08:39
 3/14 anonim ***** válasza:

Nekünk a pólya mentette meg az éjszakáinkat, és ezáltal tudta átaludni a kislányom az éjszakákat. 4 hónapos koráig használtuk.

A kórházban is pólyázták, és annyira megszokta, hogy csak felületesen tudott aludni, ha nem volt valamiben szorosabban benne. Arra is jó volt, hogy abban altattuk el, és nem ébredt fel arra, ha letettük (máskülönben igen). Két hetes kora óta 8-10 órákat alszik. Amikor kinőtte, akkor takaróval próbáltuk utánozni a pólyát. Az is működött. Ma már elég a halózsák.

2019. márc. 19. 08:40
 4/14 anonim ***** válasza:
Én is vettem nagyszülők unszolására. Egyszer raktam bele, de ordított, ezért többet nem használtuk. Szerintem felesleges, ne vegyél.
2019. márc. 19. 08:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Nálunk se vállt be. Védőnő szerint vagy be jön vagy nem, direkt rá kérdeztem. Aztán kiderült jó, hogy nem vettünk mert a hálózsákot se viseli el magán.
2019. márc. 19. 09:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én állítólag imádtam piciként. Nekem is nem rég magyarázta anyukám, hogy mekkora találmány. :) szerintem ez is olyan mint sok más dolog. Néhány baba szereti, néhány baba meg nem.
2019. márc. 19. 09:10
 7/14 anonim ***** válasza:

addig volt benne, amíg hazahoztuk. utáltam, belecsúszott, bárhogy is kötöttem.

lecseréltük angolpólyára, miracle mlanketre. azok viszont nagyon jók voltak.

ha nem akarod használni, nem kell.

2019. márc. 19. 09:43
 8/14 anonim ***** válasza:
*blanketre*
2019. márc. 19. 09:44
 9/14 A kérdező kommentje:

Akkor valakinek beválik, valakinek nem...

Rá kerestem az angol pólyára, az már ismerősebb verzió, és nekem szimpatikusabb is, a szoros pólyázás nekem nagyon idegen (de csak amiatt, hogy még nem láttam ilyet, ezért voltam kíváncsi a tapasztalatokra, mert ha olyan szuper dolog, akkor adok neki egy esélyt..)

2019. márc. 19. 10:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk bevált. Egyrészről könnyebb volt benne fogni újszülöttként a picit, és jókat aludt is benne. Nem tudom meddig használtuk, de sokáig ameddig ki nem nőtte. Altatáskor is könnyebb volt benne elringatni, majd pólyástul lerakni ha elaludt, nem kelt fel így olyan könnyen mint pólya nélkül. Következő gyereknél is használni fogom 😊
2019. márc. 19. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!