13 hetes vagyok és van már egy kislányom, de a baba már az új páromtól van... Hogy csináljam? Teljesen tanácstalan vagyok.
Hát, ha eddig azt sulykoltad belé, hogy ne akarjon kistesót, nehéz dolgod lesz.
De nem írtad ő hány éves, pedig fontos lenne.
Szerintem próbálj meg vele minél többet beszélgetni arról, hogy milyen jó is lenne, ha lenne kistesója, mert akkor tudna kivel játszani, stb. És persze akkor is ugyanúgy szeretnéd, mint eddig. Együtt fürdetnétek, segítene felöltöztetni, pelenkázni, milyen jó móka is lenne. A kicsi felnézne rá, megtaníthatna neki egy csomó mindent. ... Időbe fog telni, de szerintem meg fog barátkozni a gondolattal. Viszont sokáig nem húzhatod a dolgot, mert lassan látszódni fog már a pocakod.
Én kérdezgetném arról, hogy annak idején miért akart tesót, mit akart vele csinálni? hogy mennyire szeretné, hogy milyen jó lenne pusmogni ketten együtt esténként az ágyban és bicajozni menni...
De előbb még pici a tesó, addig csak szeretgetni lehet-mert minden gyerek azt hiszi hogy megszületik és akkor már játszhat vele.
Illetve ha új párod van, mond a gyermekednek, hogy ő is szeretne babát, mert apu is örült annak idején neki, és most az "új apu" is szeretne egy kicsi babát, hgy együtt örüljetek neki...
Idő lesz, de biztos meg fogja majd szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!