A terhesség alatti stressz milyen hatással lehet a babámra?
szia!
nagyon sajnálom, hogy így alakult nálatok a dolog. Kb. 20 hetes terhes lehettem amikor családi botrány tört ki nálunk, tényleg minden összejött, sokszor kiborultam idegileg. Utána meg agyon aggódtam magam, hogy szegény babámnak ártok e vele. Az biztos, hogy használni nem használ hogyha idegeskedsz. Próbálj meg a kisbabára koncentrálni. Szüleid esetleg melletted állnak, segítenek? Mert ilyen esetben jó ha valakinél vigaszt találhatsz.
Szóval az én kisfiam azóta megszületett-lassan 3 hónapos- és elég nyugodt baba. De lehet, hogy csak szerencsém van. :)
Fel a fejjel! az apuka sokat veszít, erre majd rájön!
Boldogabb babavárást!
Sajnálom, hogy nem felhőtlen a pocakosságod, de megnyugtatlak, a kicsinek nem lesz semmi baja. Érzi, hogy idegesebb, feszült vagy, mert akkor egészen más hormonok szabadulnak fel benned, amikből ő is kap, de ez nem ártalmas rá.
Sőt, azt olvastam, hogy valahol jó is, ha néha-néha stresszel az anyuka, mert ahogy az anyuka megnyugszik, kezeli a helyzetet, abból tanul a kicsi is, érzékeli, és később könnyebben tudja majd ezt hasznosítani is.
Hasonló cipőben járóknak:
Nagyon szerettünk volna kisbabát, 1 év után nagy nehezen össze is jött. Nem is volt gond a 4. hónapig. Nagyon boldogok voltunk. Aztán jött a fordulópont. Apuka egyszer csak összeomlott, agresszív lett és más.. bántott is terhesen. Nos 9 hónapig bírtam, és szülés előtt 3 héttel elhagytam őt. Nagyon kemény volt az a fél év amit terrorban kellett nagy pocakkal eltöltenem nála. Féltem, hogy meg fog ez látszani a kicsikémen. De nem :) A világ legnyugodtabb és legegészségesebb, legaranyosabb kislánya lett az enyém :) Hihetetlen volt számomra az, hogy egy kis szent jött le hozzám és születése óta ott segít engem ahol tud.. Szóval én is alátámasztom: a stressz nincs hatással a magzatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!