4hetes terhesen mit tehetek?
Figyelt kérdés
4 hetes terhes vagyok, korai még, de ma reggelre gennyes lett a mandulám. Fáj is kicsit.
Mit tehetek? Lehet baja a babának?
2019. márc. 9. 07:48
2/9 anonim válasza:
Szerintem is menj orvoshoz,a hétvege ellenére ügyelet biztosan van. Egy gyulladás,vagy,ha netán belázasodsz,nagyobb bajt tud okozni,mintha bevennél egy gyógyszert. Elmondod az orvosnak,h mennyi idős terhes vagy és ő tudni fogja,mit írjon fel. Esetleg,ha van algopyrined,egyet nyugodtan bevehetsz már most,az gyulladáscsökkentő is. Nekem a terhességem elején sokat fájt a fejem,a nőgyógyászom is az algopyrint javasolta.
3/9 anonim válasza:
Az első trimeszterben nekem tiltották az algot.
4/9 anonim válasza:
Ha tényleg gennyes, arra antibiotikum kell. Van olyan fajta, ami terhesen is szedhető.
5/9 anonim válasza:
Panadol,Algopyrin terhesen szedhető 3-as minden trimeszterbe.Nem levélszám, hanem pár db indokolt esetben.
Kérdező menj ügyeletre,ha belázasodsz a lázat csillapítani kell ,mert pld attól lehet a babának baja és ahogy írták gennyes mandulagyulladásra antibiotikum kell, szólsz hogy terhes vagy és olyat írnak amit terhesen biztonsággal szedhetsz.
6/9 anonim válasza:
Én is kb 4 hetes voltam mikor begyulladt a mandulám alig tudtam nyelni is. Ja és + még 39 fokos lázam volt. Én is elmentem ügyeletre szóltam h terhes vagyok és olyan antibiotikumot adtak amit lehet ilyenkor + algopyrin.
7/9 anonim válasza:
Én a 16-17. héten antibiotikum kúrán voltam. Szintén torkommal, annyira fájt, mintha savat nyeltem volna, de a terhességemet nem befolyásolta semmiben. Ne félj az orvost felkeresni!
8/9 A kérdező kommentje:
Bár nincs összefüggésben a torkommal, de ma elment a baba :(
Ez már a második vetélésem.
2019. márc. 10. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!