Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiírhatnak így táppénzre...

Kiírhatnak így táppénzre legalább a 12. -ik hétig? Nagyon tanácstalan vagyok sajnos.

Figyelt kérdés

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni! Terhes vagyok, 7hetes. A rosszulléteim miatt ezen a héten még nem dolgozom. A jövöhéttöl viszont vissza kellene mennem már, de sajnos olyan rosszul vagyok, hogy semmit nem tudok egésznap csinálni, szinte alig eszek valamit, már muszájból. Vészeshányás miatt voltam a kórházban, kértem igazolást erre a hétre. Na most az a helyzet, hogy a munkahelyem ezt nem nagyon tolerálja. Pékségben dolgozom, nehéz dolgokat kell emelni, sokszor éjszakázni, 8-9órákat állni. Illetve vannak veszélyesnek számító vegyi anyagok is, amikhez ugyan kesztyűvel, de hozzá Kell nyúlnom. A munkahelyem nem tud, és nem is akar könnyebb munkakört adni, már elmondtam nekik, hogy terhes vagyok sajnos, lehet nem kellett volna, de így nem akartam bemenni. Orvosnál kb. 5hetesen voltam, akkor csak petezsák volt, sejthetö szikhólyaggal, rossz minöségi uh-ja is van a dokinak. 14.-én Kell visszamenjek jövöhéten, elvileg 8hetes leszek akkor már Minden ki Kell derűljön, hogy rendben van e a baba. Na én emiatt is stresszelek, hogy rendben lesz e. A munkahelyem azonnal tudni akarja, hogy vissza tudok e menni dolgozni vagy Sem. AZ orvos azt mondta ha hétfön még mindìg nagyon rosszul leszek, menjek vissza. A munkahelyemnek megmondtam, hogy a héten nem megyek, és hétfön se biztos. Föl voltak háborodva,és hogy hívjam öket ha tudok menni vagy Sem hétfön. A it mondaniuk sem kellett volna mert egyértelműen úgyis telefonáltam volna.

Szerintetek? Ezt mind mondja el az Orvosnak, és talán kiír, de a háziorvos is megírhatja, vagy csak a nögyógyász?

Mit csináljak?

Bocsi hogy hosszú lett, elsö baba,és nagyon aggódok, táppénzen sem voltam sokszor, mert mindíg dolgoztam. Köszi a segítséget!

2019. márc. 8. 13:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nincs rá biztosíték, hogy könnyebb lesz a 12. hét után. A nőgyógyász ha élő terhességről van szó, minden további nélkül kiír ha kéred.
2019. márc. 8. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:

Nőgyógyász ír javaslatot, ami alapján a háziorvos ír ki táppénzre.

Nekem a 16. hétig tartott a vészes hányás, majd a 21. héten visszajött. A köztes időre tudtam csak visszamenni dolgozni, de azóta vérnyomásom sincsen, szóval most a 23. hétig bírtam, aztán a munkahelyemen majdnem elájultam, ezért úgy döntöttem nem kísérletezgetek, inkább nem dolgozom.

Nem érdemes kockáztatni, pláne olyan helyen ahol ilyen szemetek veled.

2019. márc. 8. 14:00
 3/13 A kérdező kommentje:
Peesze ha normális a nögyógyász csak akkor? Ha kekeckedö? Akkor mit fogok csinálni? Bocsi, csak nincs tapasztalatom ilyen téren
2019. márc. 8. 14:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem szoktak kekeckedni. Ha kéred, kiír.
2019. márc. 8. 14:02
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát ezek nagyon. Nem értik meg az embert. Már épphogy nem azt mondta, hogy "hogy képzelem,hogy terhes vagyok". Én nem azért nem akarok visszamenni mert nem akarok dolgozni, hanem mert nem adnak kevesebb, könnyebb munkát, kevesebb órában, és azokkal a vegyi anyagokkal is nehogymár én terhesen kelljen foglalkozzak, mert hogy munkaeröhiány van. Ez nem az én problémám, én Ettöl nem fogom kockáztatni a gyerekem életét!
2019. márc. 8. 14:05
 6/13 anonim ***** válasza:

Na, erre a kekeckedésre mondta nekem a nőgyógyász, a védőnő és a háziorvos is, hogy annyi alkoholista, lusta, naplopó táppénz csaló van az országban, hogy pont a kismamáktól nem irigyli a kutya sem, hogy otthon pihenjen ha nem érzi jól magát.

Szóval emiatt ne aggódj.

2019. márc. 8. 14:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Nemtudom itt hogy működik de mikor terhes voltam németországban dolgoztam húsipari cégnél, ott is nehezeket emeltem szalagmunka is volt illetve az erős szósz illatoktól rendszeresen rosszúl voltam, ráadásul mivel hűtőház ezért 5-6 fokban dolgoztam, a munkáltatómnak irnia kellett egy papírt hogy mi a munkaköröm és nem tud mást adni ezt kellett bevinnem a nőgyógyászhoz és ő vett a szülésig táppénzre, "terhességre veszélyes munkakör" miadt. Mivel pékségben vagy szerintem a munkáltatód nem örülne annak ha odahánynál, egy terhes nő ilyen helyeken ahol ételett dolgoznak csak "nyűg". Szerintem itt is el lehet intézni hogy táppénzre vegyenek, vagy ha nagyon rahaszkodik a munkádhoz köteles adni más munkát.
2019. márc. 8. 14:10
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem ad. Már mondta. A munka adott, ö mást könnyebbet, jobbat nem tud fölajánlani. Söt! Kevesebb órát se dolgozhatok, mert ki fejezné be a munkát. Elkezdeni elkezdem, Pl, ka csak 4-6órában alkalmazna, de nem alkalmaz, mert más nem tudja befejezni helyettem, mert mindenkinek megvan a munkaköre. Ezért azt hiszem én nem megyek be, várok csütörtökig, beszélek a nögyógyásszal. Arra a 4napra visszamenöleg is adnak igazolást?
2019. márc. 8. 14:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezt mind mond el az orvosnak hogy nehéz munkát végzel stb. Az éjszakázás meg nem egy kismamának való főleg napi 8 óra állás! Ha viszed a táppénzes papírt akkor nem rúghatnának ki hiszen neked is vannak jogaid, 12 hét után se menj vissza dolgozni nem fogod bírni az állást főleg hogy majd nő a pocak na meg a kivizsgálásokra is kellesz menned akkor se fog elengedi a főnököd? Pedig kötelessége! És nem dolgoztathatja be veled! Én is 5 hetesen még jártam dolgozni végigálltam a 8 órámat és másnap elkezdtem vérezni, szerencsére nem lett azóta baj de kaptam gyógyszert meg szigorú pihenés,akkor a doki vetélést is említett.
2019. márc. 8. 14:24
 10/13 anonim ***** válasza:
4 nap már necces, az én háziorvosom csak 1 napra visszamenőleg ír ki. Inkább menj el hétfőn a háziorvoshoz, hogy írjon ki, nehogy még ebbe is beleszaladj, hogy nem tudod igazolni magad.
2019. márc. 8. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!