TENYLEGESEN mit nem ajanlott terhesen enni/csinalni szerintetek?
Mert azt tudom, hogy kb. semmit, ha felmegyek a netre :D
- Ne emeljek 5 kilonal nehezebbet (de a gyerekem 14 kg)
- Ne egyek mezet, camambert sajtot, ellenorizetlen hust a gyrososnal, tatarbifszteket, kagylot
-Ne igyak alkoholt (errol megoszlik, van, aki szerint 1 pohar vorosbor meg jot is tesz, igy az elsovel ittam a varandossag vege fele, beindult rogton utana a szules, enyhen mekoniumos magzatvizzel, nem tudom, van-e osszefugges)
- csomofele gyogynoveny, tea tiltolistas, mit csinaljak, ha megfazok?
- fajdalomcsillapitok tiltolistasok alapbol
- orrdugulas ellen max. sos viz
Mit hagytam ki? Ezek kozul melyiknek van alapja vajon?
- Termalviz, gyogyfurdo
- kadban furdes
- tul hideg viz
Hat ezek szerint terhesen kb haljál ehen.
Camambert ettem, meg tonhalat is.
Amit kerultem az a tatarbifsztek, a füstölt nyers dolgok. Még a mirelitet is kerultem a balhé miatt, ami tavaly tavasszal volt.
Minden mást kb ettem.
Az emeléshez csak annyit, hogy más is emelgette a gyerekét terhesen. Ha orvos nem tiltja, azt emelheted, amihez amugy is hozzá vagy szokva. Vannak, akik sportolnak terhesen.
Ami tiltott azg meg tr is tudod, cigi, pia, drogok nyers husok.
Gyogyszerekbol van olyan, amit lehet szedni terhesen, errol dokival beszelj. Orrdugulas ellen en xilomaret használtam, de szwrencsere a kicsinel elkerultek a betegsegek.
Elég soknak.
Pl: bizonyos gyógynövények vetélést okoznak, gyógyszerek közül van ami magzatkárosító, alkoholnál a mérték és a rendszeresség számít... stb.
A túl meleg vizet kihagytad :D
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, kamilla, kakukkfű és csipkebogyó teát ittam, mézzel, bajom nem lett tőle, gyógyszert semmit sem ettem. Az alkohol nem hiányzott :D Terhesség elején, amikor még nem is tudtam többet emeltem 20kg-nál is...persze utána már vigyáztam.
Szerintem semmi olyat ne csinálj, ami rosszul esik, amit nem csináltál terhesseg előtt.
Én nem ennék olyat amit terhesseg előtt sem, pl tiramisut nyers tojással vagy tenger gyümölcseit. És semmit nem ennék kizárólagosan. Amennyit meg alapból eszel az nem okozhat gondot.
Fájdalomcsillapítót nem tudom, én egyszer voltam lázas akkor nem tudta megmondani doki mit lehet terhesen, de biztosan van lehetőség erre is, nyilván nem úgy hogy találok fiókbam vmit amiről rémlik hogy felírták valamire és bekapom. Kétség esetén kórház-szülészet-telefon-kérdés. Ha nőgyógyászodat, házi orvosodat, patikusodat!!!- nem az eladót patikában-nem érzed hozzáértőnek.
Hat en asszem itt is nyertem egy bonuszkört.
Mi nem szexelhetunk.
Hát, én ezek közül sztem mindet betartom, nem csinálok semmit...de
-még nincs gyerekem, és nem vagyok hozzászokva a cipeléshez, úgyhogy én nagyjából vigyázok a boltban, hogy ne vásároljak túl nehezet...de elvileg aki hozzá van szokva napi szinten, annak nem árt, sokan emelgetik a nagyobb gyereket és semmi gond.
- Bolti camambertet lehet enni szerintem, mert pasztőrözött.. amit talán kerülni érdemes, az a házi sajtok, de azért lehet, hogy az is túlzás.. Mondjuk a gyrososnál én simán ettem. Csak nem nyersen van már benne a hús... Nyers húst nyilván kerülöm (de én mondjuk alapból is), meg ilyenkor a halakat is, egyszer még az elején becsúszott egy tonhalas tészta, attól semmi bajunk nem lett.
- alkohol, cigi, ezeket tényleg nem kéne. A napi 1 vörösbort mondjuk nem tudom, nekem is mondta még a nőgyógyász is...én inkább nem.
-Gyógynövényekre, teákra nagyon odafigyelek, de nem tudom, mennyi értelme van...de úgy tudom kamillateát meg citromfű teát lehet inni, pl.
-Orrdugulásra nekem az allergológus azt mondta hogy szteroidos orrsprayket szabad használni... én nem használtam, mert annyira vészesen sosem fáztam meg, de nem tudom, erről is megoszlanak a vélemények.
Koszonom a valaszokat.
Biciklizni vajon miert nem szabad? Az esetleges szedules miatt? Vagy a beagyazodasnal nem jo? De utana mar lehetne, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!