Mik a tenylegesen tiltolistas etelek terhesen?
Elso babankat varjuk es elegge tulparazos kategoria vagyok...
Mar annyi mindent olvastam arrol mit lehet enni, mit nem... a csaladom mar kikeszul tolem sot lassan mar en is magamtol mert barmi keszul itthon vagy vendegsegben guglizom hogy ezt szabad-e vagy sem... mar semmit nem merek ugy megenni h ne neznem meg lehet-e vagy sem. Segitenetek hogy ne kapjak agybajt? Koszonom :)
nyers hús, nyers tojás, nyers hal.
Drog, (sok) alkohol.
Nem értek hozzá, de szerintem bármit megehetsz, ami egészséges, legalábbis zöldségről, gyümölcsről én még életemben nem hallottam, hogy akárkinek ártott volna.
Szerintem ne féljél, próbálj egészségesen táplálkozni. Ha a helyedben lennék, mellőzném a dohányzást, az alkoholt.
De a legfontosabb, hogy Szeresd a babát, és a férjedet is.
Akkor lesz a baba a legegészségesebb, ha szeretik, és a szülei is együtt vannak, és szeretik egymást.
Tehát csak szeresd, és neveld a jóra.
Mogyoró, diófélék, aprómagvas gyümölcsök.
Puffasztó ételeket ( paradicsom, paprika,kàposzta, borsó, bab) lehet enni de mértékkel. Egyszerre csak kis adagot.
A telóm szórakozik lehagyta a végét.
MNyers vagy csak félig átsült husokat sem lehet enni.
Màjat pedig max havi 1-2 alkalommal és csak hőkezelés után.
Egyél azt ami jól esik. Én még olyan ételt is ettem amiben volt nyers tojás, igaz házi, így tudtam, hogy friss. Az elsővel a máj tekintetében már csak azért sem értek egyet, mert én meg még plusz vastablettát is szedtem annyira vérszegény és vashiányos lettem a terhesség alatt.
Egyébként mindent lehet valóban csak mértékkel és hogy tudd, hogy mondjuk a tatárbifsztek is akkor frissen készült.
Nem olvastam végig a többi választ, boci, ha már írták ezeket előttem.
Nyers tojás, nyers hús, penészes sajt. Arra is figyelj, hogy tartár mártásban, majonézben nyers tojás van. Meg ugye a kolbász is nyers elvileg. Én mondjuk ezt nem vettem olyan szigorúan, de csak azért írom, hoyg tudd. Meg ha a megszokottól nagyon eltérőt ennél először, akkor inkább ne. Pl. ha még nem ettél kínai kaját, akkor óvatosan vagy ne próbáld ki.
Aztán egyéni problémák is lehetnek, pl. káposztától sokan rosszul vannak/puffadnak, a paradicsom savat csinál. Nálam egyébként ezekkel nem volt baj, szóval ez egyéni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!