Akinek belekakilt a babája a magzatvízbe mesélne egy kicsit?
Hogy derült ki, hogy belekakilt a baba?
Éreztél valamit?
Mit csináltak utána a babával?
Mit mondtak az orvosok?
Tovább kellett a kórházban maradnotok?
Nálunk úgy derült ki, hogy zöld volt a magzatvíz, ezt nem lehet érezni.
A fiam valamennyit le is nyelt belőle, ezért egy hétig antibiotikumos kezelést kapott.
Nálunk is úgy derült ki, hogy méregzöld volt a magzatvíz. Előtte való napokon az Nst-n is gond volt, később mondta a doki, hogy lehet az már ezt jelezte.
Szerencsére semmi fertőzést nem kapott el a babám, de 2 napig zöldes árnyalata volt a gyereknek és 4 napig voltunk bent a kórházban, mert vártuk a leoltás eredményét.
Nálam is a zöld magzatvízből derült ki. Mivel a magzatvíz folyás nálam fájás nélkül jött, kaptam oxitocint, gyorsítani a folyamatot. Sajnos a baba hanyattfekvésben volt, emiatt császár lett a vége.
Antibiotikumot kapott, a császár miatt 5 napig voltunk benn.
Nem volt semmi vész utána, már 3 éves.
A fiam 41 hét után született már majdnem 42 volt. Vajúdás közben burkot repesztettek és akkor látták hogy zöld a víz. Kaptam még egy ló dózis oxitocint és egy viszonylag hosszú kitolasi szakasz és bazi nagy gatmetszes után megszuletett.
Később megkésett beszédfejlodes volt nála, majd mostanra adhd a diagnozisunk.
Borzalmas bűntudatom volt hogy én okoztam neki ezt a betegséget, hiszen nem tudtam elég gyorsan megszulni öt így ugye oxigén hiany alakulhatott ki, mindenki erre fogta a betegségét.
Egész addig, míg meg nem született a lányom, gyorsan, flottul tok tiszta magzatvizzel tökéletes beszedfejlodessel és ugyanúgy kiderult iskolában hogy adhds.
Úgyhogy egyáltalán nem egyértelmű a kapcsolat a mekoniumos víz és későbbi eltérés kozott
Túlhordás után mindkét alkalommal a magzatvíz vizsgálata alatt derült ki, hogy zöld a víz. Mindkétszer rögtön burkot repesztettek. Első alkalommal indítottak oxyval, majd császár, a masodik alkalommal nem adták az oxyt, rögtön csaszaroztak.
A kisebbik beleivott, 15 napig antibiotikumot kapott és 2 napig nem szoptathattam. Ebből végül 5 nap lett.
Nst-re mentem 38 hetesen. Aztán felküldtek a szülőszobára, magzatvíz mintavételre....
A doki a vizsgálat után csak annyit mondott, hogy most szülünk 😁
De addigra már burkot repesztett...folyt minden belőlem...sajnos nem tágultam, így császár lett belőle.
A babával nem volt semmi gond 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!