Hogy derül ki, ha a baba belekakilt a magzatvízbe?
Figyelt kérdés
Ugye azt nem nézik alapból, de ha mégis megtörténik, honnan tudják? Pl nst-n látszik valamiből?2017. dec. 25. 18:19
1/7 anonim válasza:
Pl ha magzatvíz szivargasod van akkor zoldes szinu , de nst (ctg) is kimutathatja h valami nincs rendben akkor tovabb vizsgalnak. Megnézik a méhlepény érettségét és a köldökzsinór áramlását.
2/7 anonim válasza:
40 hetes kor után ha nem zárt a méhszáj nézhetik, amnioszkópia a neve. A magzatvíz mennyisége és színe is látszik de elvileg nem minden kórházban bevett szokás. NST-n vagy UH-n mikor az áramlást nézik az oxigénhiány látszik, ami miatt általában mekóniumos lesz a magzatvíz.
3/7 anonim válasza:
1. Amnioszkópia során. Ez mondjuk nem túl megbízható, tekintettel arra, hogy a baba feje már rögzült a bemenetben, akkor nem keveredik a feje előtt lévő magzatvíz a többivel, így az elővíz lehet tiszta, míg a többi tiszta meconium.
2. Ha megreped vagy megrepesztik a burkot, akkor egyértelműen látszik a színén.
Egyébként meg attól még nem kell halálra ijedni, ha kicsit meconiumos a magzatvíz....
4/7 anonim válasza:
Nálunk ez történt. Mivel nem tágultam a kiírt napig, befektettek, de aznap este 2ujjnyira tágultam. Csak ekkor tudtak benézni, hiszen korábban teljesen zárt voltam. Burkot repesztettek, és valóban elég erôteljesen kakis volt már sajnos.
5/7 anonim válasza:
Nekem onnan derült ki, hogy szivárgott a magzatvíz ami délutánra zöldes színű lett.
Azonnal megindították a szülést és infúzióban kaptam antibiotikumot, hogy a baba ne fertőződjön meg.
6/7 A kérdező kommentje:
De ha nem szivárog, akkor gondolom csak nst marad.
2017. dec. 26. 17:24
7/7 anonim válasza:
Nst magzati szivhangot figyeli nem azt h zöldes a magzatviz. A kiírt dátum előtt nem igazán nézik ezt mert nem szokott ilyen gond lenni. Kiírás körül meg nézik és akkor látják h zöldes e vagy sem. Ha más gond van akkor is meg tudjak nézni. Az h zárt a mehszaj nem azt jelenti h egy pici csövel ne tudnának belesni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!