Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogy derül ki, ha a baba...

Hogy derül ki, ha a baba belekakilt a magzatvízbe?

Figyelt kérdés
Ugye azt nem nézik alapból, de ha mégis megtörténik, honnan tudják? Pl nst-n látszik valamiből?
2017. dec. 25. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Pl ha magzatvíz szivargasod van akkor zoldes szinu , de nst (ctg) is kimutathatja h valami nincs rendben akkor tovabb vizsgalnak. Megnézik a méhlepény érettségét és a köldökzsinór áramlását.
2017. dec. 25. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
40 hetes kor után ha nem zárt a méhszáj nézhetik, amnioszkópia a neve. A magzatvíz mennyisége és színe is látszik de elvileg nem minden kórházban bevett szokás. NST-n vagy UH-n mikor az áramlást nézik az oxigénhiány látszik, ami miatt általában mekóniumos lesz a magzatvíz.
2017. dec. 25. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:
42%

1. Amnioszkópia során. Ez mondjuk nem túl megbízható, tekintettel arra, hogy a baba feje már rögzült a bemenetben, akkor nem keveredik a feje előtt lévő magzatvíz a többivel, így az elővíz lehet tiszta, míg a többi tiszta meconium.

2. Ha megreped vagy megrepesztik a burkot, akkor egyértelműen látszik a színén.

Egyébként meg attól még nem kell halálra ijedni, ha kicsit meconiumos a magzatvíz....

2017. dec. 25. 20:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez történt. Mivel nem tágultam a kiírt napig, befektettek, de aznap este 2ujjnyira tágultam. Csak ekkor tudtak benézni, hiszen korábban teljesen zárt voltam. Burkot repesztettek, és valóban elég erôteljesen kakis volt már sajnos.
2017. dec. 25. 21:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem onnan derült ki, hogy szivárgott a magzatvíz ami délutánra zöldes színű lett.

Azonnal megindították a szülést és infúzióban kaptam antibiotikumot, hogy a baba ne fertőződjön meg.

2017. dec. 26. 14:38
 6/7 A kérdező kommentje:
De ha nem szivárog, akkor gondolom csak nst marad.
2017. dec. 26. 17:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Nst magzati szivhangot figyeli nem azt h zöldes a magzatviz. A kiírt dátum előtt nem igazán nézik ezt mert nem szokott ilyen gond lenni. Kiírás körül meg nézik és akkor látják h zöldes e vagy sem. Ha más gond van akkor is meg tudjak nézni. Az h zárt a mehszaj nem azt jelenti h egy pici csövel ne tudnának belesni.
2017. dec. 31. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!