Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A baba azért kakil bele a...

A baba azért kakil bele a magzatvízbe, mert szenved?

Figyelt kérdés
Rossz neki már bent olyankor?
2014. márc. 12. 19:00
1 2
 1/12 anonim válasza:
30%
Nem, azért mert máshová nem tud.... :D
2014. márc. 12. 19:01
 2/12 A kérdező kommentje:

De biztos van oka hogy 9 hónapig nem kakilt és akkor a végén meg miért? és van akinek meg nem kakil bele

csak érdeklődök, mert nem értek hozzá és egyenlőre még nincs tervben baba de érdekelne

2014. márc. 12. 19:03
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Erre szerintem orvos sem igen tud válaszolni. Valamilyen szinten szenved mert hát a szülés neki sem nyaralás. Talán a túl nagy erőlködésben kakil be, vagy elfárad és már nem tudja tartani, túlhordásnál előfordulhat hogy már nyomja a pocakját. Nekem ezek jutnának eszembe, de választ én sem tudok neked adni.
2014. márc. 12. 19:08
 4/12 anonim ***** válasza:
29%

Amikor elkezd müködni az emésztörendszere, akkor kakil - elötte nem, mert nem müködik ez a része.

Azt viszont abszolút nem értem, miért kellene szenvednie?

2014. márc. 12. 19:08
 5/12 anonim ***** válasza:
37%

Szülés közbeni szenvedésre gondolt szerintem a kérdező.

A baba jobban megszenvedi a szülést, mint az anya.

2014. márc. 12. 19:22
 6/12 Babi Mami ***** válasza:
100%
Az oxigenhianyos allapot eseten urit szekletet a magzatvizbe, ezert szoktak vizsgalni tulhordas eseten, hogy zavaros-e, mert akkor esetlegesen meginditjak a szulest.
2014. márc. 12. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű a magyarázata, nincs olyan, hogy orvos nem tud rá válaszolni...

Azért kakil bele a magzatvízbe, mert valamikor egy oxigénhiányos állapot következett be.

A méhlepény nem ad neki annyi oxigént, ezt az aortájában lévő kemo és baroreceptorok érzékelik, ezért a keringése centralizálódik, ami azt jelenti, hogy a perifériás szervektől elvonva (gyomor, tüdő, belek) a létfontosságú szervek felé viszi a vért (agy, vesék, szív). Mivel a vérkeringés minimális lesz a perifériás szervekben, elernyednek - ennek hatására az ánusz záróizomzata elernyed, és a bértartalom kiürül.

Mindenképpen rossz neki ez az állapot, hiszen közben nyelheti is a vizet, illetve a légútba is bekerül, ezzel tüdőgyulladást is kaphat a megszületés után (ezért kapnak a mecóniumos magzatvizű babák antibiotikumot).

És mivel volt egy oxigénhiányos állapot, soha nem lehet tudni, ez milyen mértékű volt. Lehet, hogy csak átsuhant rajta, de az is előfordulhat, hogy a gyerekből soha nem lesz teljes értékű felnőtt.

2014. márc. 12. 21:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam belekakilt, mire a dokim azonnal leállította a vajúdást (én gyorsítót kaptam, mert semennyit nem tágultam), és fél órán belül megcsászározott. Ő akkor azt mondta, hogy trauma hatására kakilhat bele a baba a magzatvízbe. Hogy a trauma alatt pontosan mit kell érteni, azt nem tudom, de biztosan nem kellemes állapot. Olyankor szinte kimenekítik a babát.
2014. márc. 12. 22:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem is belekakilt a vízbe a lányom, viszont nekem nem volt emiatt császár. Burokrepesztés és természetes szülés. Egyébként nem lett semmi baja a babámnak.
2014. márc. 13. 08:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Az enyém is belekakilt egy kicsit. Azt mondta a szülésznő, hogy semmi baj. Mondjuk 15 percen belül meg is született természetes úton. Nem volt túlhordásban. Szerencsére azóta sem láttam rajta, hogy károsodás érte volna. Bár még csak 10 hónapos.
2014. márc. 15. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!