Szülés után helyre lehet hozni még a testünket? Vagy ez már így marad?
3 hete született a kislányom császárral.
41dik hétre, és nagy bánatomra a 38dik hét vége fele kezdett kialakulni a hasamon a terhességi csíkok.
Viszont szülés után még több lett most. Mindkét oldalt tele van a bőröm és a hasam egy része. Meg ugye megis van nyúlva a bőröm és csúnya az egész....
Tudom hogy nem sok idő telt még el,de rosszul vagyok a látványtól.
Elmesélnétek kinél hogy alakult? Helyre jött valamennyire egy idő utan?
A szülés utáni test végleges állapota kb 1 évvel szülés után fog látszódni, de még azt is nagyban befolyásolja, hogy meddig fogsz szoptatni pl, ezen felül a genetika, mozgás, táplálkozás stb.
3 hét után semmiről ne vonj le messzemenő következtetéseket.
Fb-on keresd meg a Bakker lefogyok csoportot. Leitner Olgi ikrek után hozta szuper formába magát.
Persze sok idő és energia, edzés, étrend, de nem lehetetlen.
A csíkok azok nem tűnnek el. Halványulnak, összehúzódnak de olyan mint régen, sose lesz.
Amikor "csak" híztál, meg súlyfelesleg van rajtad meg nem elég tónusos, feszes az izomzatod, azon lehet természetesen változtatni sokat.
Van aki szerencsés , hízik egy csomót és egy darab csík se lesz rajta. Van akinek csak a cicijén lesz stb.
Nekem nem nőtt nagyot a hasam terhesen, de kötőszöveti gyengeséget sikerült örökölnöm anuykámtól, már kamaszként voltak rajtam itt ott csíkok ( 17 centit nőttem 6 hónap alatt) így már 20.héttől repedezni kezdett a hasam és később még rosszabb lett.
A hasfalam is lazább lett.
Született még gyermekem, de tornával, diétával rengeteg mozgással a súlyom oké, az izomtónusom is nagyjából, hasizmom is összezárult de a bőröm soha nem lesz már a régi, ezt el kellett engednem.
Hát ez sajnos ilyen. Mindig is vékony voltam, nagy cicikkel, állítólag nagyon jó alakom volt...(én azért nem tartottam magam bombanőnek, de megvoltam elégedve magammal.)
Terhesség végére 20 kilot hiztam, előjöttek a fránya lila csíkok is (ez genetika, hiába kentem a legdrágább krémekkel a pocakom még a kialakulás előtt.) Fél éve szültem, és a szoptatásnak is köszönhetően 25 kiloval vagyok kevesebb, mint szülés napján, tehát vékonyabb vagyok mint terhesség előtt. Viszont a hirtelen ennyi fogyás miatt mégtöbb csíkom lett...oldalamon, hasamon, combomon...
Bízom benne én is, hogy halványodni fognak. Maga a feszes bőr, test pedig csak mozgással lenne a régi, de hát kinek van erre ideje és energiája egy kisbaba mellett. Én úgy vagyok vele, hogy a párom szeret, van egy gyönyörű egészséges kisfiam, és nem vagyok már tini, hogy mutogassam a hasam. (Pedig nekem köldökpiercing is volt bent előtte...) Büszke vagyok arra, hogy kihordtam egy gyermeket, ezek pedig annak a jelei... Halványodni fog, de a régi már sosem lesz, ezt el kell fogadnunk.
Köszönöm a válaszokat.
Annyira sokat nem hiztam, 14kg. Ebből most 7kg van még rajtam.
Terhesseg előtt pont jó volt a súlyom, teljesen lapos hassal kezdtem.
Nem is nőtt nagyra a hasam, szép takaros pocak volt. Sajnálom hogy a végére így is szétrepedt.
Szoptatom a kislányomat, igy nagy dietába nem kezdek, de oda figyelek az étkezésemre. A mozgás pedig egyenlőre távlati ugye.
De bízok benne hogy még alakulok azért. Elfogadom hogy ez az "ára", tudtam hogy megváltozik majd a testem és teljesen megérte hiszen itt az én kis csodám.
De azért megprobalok kesobb tenni azért hogy kicsit változzon hogy jobban érezzem magam és hátha segit hogy mégcsak 24 vagyok és gyorsabban megy majd.
Kedves Kérdező!
Én 7 kilót híztam terhesen, a babám 4 kilósan született,szülés után kisebb volt a súlyom mint amivel terhes lettem.Szoptatás alatt meg elkezdtem hízni drasztikusan, hiába mondták,hogy mindenki fogy, hát én nem.Meg teljesen szétnyílt hasizmom lett,meg kellene műteni.De nincs senki segítségünk,és 6 hétig nem emelhetek egy ilyen műtét után.
Szóval ha nem akarod,hogy rosszabb legyen a mostani állapot, nagyon figyelj oda az evésre,
A stíriák nem múlnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!