Baba előnyök, hátrányok?
Nincs ellene semmi, mellette sem
Vagy akarod, vagy nem
És ennyi
Ekkor ami ellene lenne sem hátrány már
De biztosan vannak, akik másként élik meg.
Szerintem az élet értelme, úgy építettem / építettük fel az életem/ életünket, hogy gyerekekkel éljünk boldogan. Ne hiányozzék az előtte való élet...
A terhesség, szülés nem csak rózsaszín cukormaz, mint a gyerek nevelés sem.
De ez egy belülről jövő érzés, hogy akartok-e vagy sem.
Nincsenek mellette érvek, sem ellene.
Az biztos, hogy azt is megviselheti egy problémás terhesség, szülés gyerekneveles, aki 100%-ig akarta.
Ha nem vagy benne biztos, hogy maradéktalanul szeretnéd, inkább várjatok egy kicsit.
Ha több a pro vállalsz, ha kevesebb akkor még nem???
Neked még nagyon nem kell gyerekvállaláson agyalnod, szerintem.
Ha így gondolkodsz a gyermekvállalásról, hogy mi az előnye, meg a hátránya... akkor (még) ne legyen gyereked.
Az egész életed megváltoztatja. Hoz majd nagyon jó és rossz időszakokat. Mindegyiket meg kell élni. Nem csak jó dolgok lesznek. Az vállaljon gyereket, aki ezzel tisztában van, és ezzel együtt sem szeretne semmi mást jobban, mint anyává válni.
Ezt nem így értettem.
Akinek van már gyereke, leginkább attól kérdezném, mivel ő már megélte, hogy mik a tapasztalatai, mik a negatívumok és a pozitívumok a terhesség, szülés és a babázás/gyereknevelés alatti időszakban?
Pl: terhesség alatt meghízol, szülés fájdalmas, babázás alatt kialvatlan, kimerült és egy roncs vagy stb, csak mondtam vmit.-Ilyeneket írjatok le. Tudom, hogy leírva és átélve teljesen más és nem ez alapján döntöm el, hogy akarok-e gyereket, csak érdekelne a tapasztalat.
Terhesség jo, szülés a szokásos, gyereknevelés unalmas.
Pl nezd a játszoteret. Kb egyszer be nem tennéd a lábad, de gyerekkel jarhatsz napi kétszer is homokozni, hintázni. Csoda izgalmas.
Vannak felemelő pillanatok ugyan pl mikor először beszél, jár, cukin nevet, de alapvetően egy masik ember. Kb mint egy uj lakotárs csak épp nem felnőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!