Kókuszmatrac vagy szivacsmatrac? Melyiket vegyem, előnyök, hátrányok?

Volt mindkettő.
Kókuszmatrac: sosem vennék többet, gödrösödik, a légzésfigyelő folyton tévesen beriasztott, hiába állítgattuk, a pisi nagyon nehezen száradt ki, nagyon súlyos volt, és sztem nehezebb tisztán tartani (pl. nyálfolt).
Szivacsmatrac: szuper, könnyű, a légzésfigyelő patentül működött vele, a pisi, nyálfolt letörölhető, mégis szellőzik. Nekem ez vált be! Ja, és sokkal olcsóbb!

Néhány éve az előző lakásunkban kókuszmatracunk volt. Sosem volt alvási nehézségünk, sosem fájt a hátunk. Most 3 éve rugós+szivacsos matracunk van, jelenleg gyógytornára járok csípőproblémával.
Én 1000%, hogy kókuszmatracot fogok venni.
És ezek a hátrányok, amik fel lettek sorolva. Bepenészedett, nehezen szárad ki a pisi, nyálfoltos??? Hát ne haragudjatok, de ezek a problémák megfelelő higiéniás esetekben elő sem fordulhatnak... Brr...

Feleségem kókuszmatractot akart, azt vettünk.
Teljesen jól bevált.
Nem gödrösik, ugyanolyan az állaga, mint amikor megvettük.
Hamar kiszárad, és ami a legjobb, nem is szívja úgy be a pisit.
Hogy nehezebb, mint a szivacs, ez tény, de úgysem emelgetem állandóan.
Hozzáteszem: nagyszülőknél szivacs van, azzal se volt soha semmi probléma, azon is jól alszanak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!