Kókuszmatrac vagy sima szivacs a kiságyba? Nektek milyen van vagy lesz? Pozitív, negatív tapasztalatok is érdekelnek!
Nekünk is kókuszmatrac van a gyerkőc ágyában. Eleinte nem tetszett neki, sosem akart a kiságyban aludni, arra gondoltunk, hogy kemény neki. Beletettük a pelenkázólapot,mert az puha volt.Pár napig azon aludt. Aztán megszokta a matracot, és már máshol nem is tud elaludni, csak a kiságyban. Szóval biztos jó neki.
Egyébként gyereke válogatja.Valaki a puhát szereti,valaki a keményet. Sajna csak megvásárlás után derül ki a dolog. Egyébként a szivacsmatrac olcsóbb, vedd azt először, ha az nem jön be akkor vegyél kókuszt. Jobb ötletem nincs. Mi használtan vettük a kókuszmatracot, olcsó volt így. És mivel nem azon alszik a kisfiam(hanem van még rajta kb 3 plusz réteg) ezért döntöttünk amellett hogy használtat veszünk. Így a drágábbhoz is olcsóbban jutottunk hozzá. De nem bántam meg.
Nálunk kókuszmatrac, nagyszülőknél szivacs.
Egyikkel sincs semmi baj, mindegyiken jól alszanak.
Sima kókuszmatracunk volt, bababoltban vettük 60*120-as, kb. 10.000Ft volt. Nagyon bejött - kellően kemény volt, nem süppedt bele a gyerek, de nem volt túl kemény se; úgy tűnt, megfelelt a fiatalúrnak.
Ami nekem nagy előny, az a rendkívül gyors száradás. A fiam nagyon bukós volt + többször kifolyt a cucc a pelenkából. Ilyenkor reggel beleállítottam a zuhanyzóba, mosogatószerrel bedörzsöltem, átzuhanyoztam, és estére már csont száraz volt. Gyakorlatilag kiscepegett belőle a víz, így a száradása annyi volt, amíg a külső pamut huzat megszáradt. Még gyorsabb volt, amikor levettem a huzatot, mert akkor azt ki tudtam csavarni + szárítógépbe betenni, ekkor maga a matrac 5 órán belül teljesen száraz volt. De nehéz volt visszahúzni a huzatot, így inkább együtt mostuk.
A nagyfiamnál szivacs-matracunk volt, az könnyen bepenészedett a bababüfitől (ő is bukós volt nagyon), pedig azt is takarítottam. Az egy teljes kimosás után 3 napig száradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!