Igaz, hogy a gyenge hasfalú kismamák hamarabb “hasasodnak”?
Az is közre jatszik, meg még sok minden.
Nekem nincs túl erős hasizmom, es megis elmúltam mar 20 hetes amikor kicsit elkezdett látszani a hasam. Nálam inkább az az oka, hogy 190cm vagyok, szeles csipovel, úgyhogy bőven volt helye elbujni
Szerintem igaz
(Mikor mentem a 12 hetes uh-ra alig hitte el a többi várakozó kismama, hogy még csak ott tartok, azt hitték min. félidőnél)
Nem, ez csak egy faktor.
A nőgyógyász az első vizsgálaton megjegyezte, hogy "hű, milyen erős hasfala van", ennek ellenére óriási pocakom lett a végére.
Alacsony vagyok, kicsi medencével, csak előre nőtt.
Másodikkal már nem volt erős hasfalam, elsőnél a végére szét is nyílt, még nagyobb hasam lett, pedig vele csak 8 kg-t híztam.
Nem csak izomtónustól, hanem magának kötőszöveteken is múlik
Plusz, hol helyezkedik el a lepény
A baba
Nekrm pl kirepedt az egyik felén
Ott volt a feje mindig kb. a 33. Héttől
Nyomta ko
Hasfalam nem nyílt szét
De ahol a végén a lábával nyomkodott éreztem még a szülés után 4 hóval is.
Végig kos ppcakom volt
A legvégére lett normális nagy
Sok tényezős
De az biztos, hogy az izmos has ha nem nyílik szét akkor hamarabb lesz szép
Biztos hogy van benne vmi. A nagyon sportos kismamáknak (sportolóknak pl) mindig kisebb a hasuk vhogy (ugyanabban a terhességi korban)
Nekem első babámnál 20 hetesen még semmi se látszott.
Többediknél pedig egyre hamarabb.
Pedig igyekeztem tornázni (második harmadik gyereknél már szétnyílt a hasizmom középen, de tornával sikerült nagyjából összezárni) .A negyedik babánál már kb. 12 hetesen 20 nak néztem ki...
Ez annyira egyedi, hogy nem lehet így kijelenteni, hogy így van. Nekem pl gyenge a hasfalam, viszont széles a csípőm, így a kb 20. hétig semmit meg se moccant a hasam, csak utána kezdett nőni.
De volt ismerősöm akinek kockás deszka hasa volt és már 8 hetesen ordított róla, hogy babár vár, mert ugye a puffadás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!