Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, akiknek egész terhess...

Anyukák, akiknek egész terhességük alatt tartani kellett a 160/180 g CH-os diétát: mikor kezdtetek hízni és összesen mennyit?

Figyelt kérdés
Mivel előző terhességemben is GDM-es voltam, most azonnal diétázni kezdtem a pozitív teszttől és mérni a cukrokat. Jól is tettem, mert már az elejétől voltak rossz értékek. Túlsúllyal kezdtem a terhességet (175 cm és 79 kg), az első hetekben ebből leszaladt 3-4 kg, karácsonykor a diéta ellenére (inkább a sok pihenés miatt) ebből 1 kg visszajött, aztán hányós-hasmenős vírus miatt megint leszaladt egy. Most 17 hetes vagyok és 76,5 kg, tehát végülis még nem híztam igazán. Mire számíthatok a végéig a ti tapasztalataitok alapján?
2019. febr. 7. 16:20
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es! Megértelek:(-

Én mondjuk azért vagyok még extrán elkeseredett, mert nálam az előző terhességnél a diéta sem volt elég. Míg más GDM-es diétázó kismama simán megehetett bolti teljes kiőrlésű kenyeret, ami félig sem volt teljes kiőrlésű, és 6 körüli volt a cukra, addig én a fehér lisztet nyomokban sem tartalmazó ételektől is 7 feletti voltam, jött is az inzulin.

Most is így lesz, már látszik sajnos. Egyre szigorítom a diétát, plusz rostokkal szóróm meg az ételeket (és rontom még tovább az élvezeti értéküket) mégis a felső határ körül mozgok már most.

Közben sajnos "túl sokat tudok" a GDM lehetséges szövődményeiről a babára nézve, és minden kiugróbb értéknél elfog a rettegés. Hamarosan jön az inzulin, a kórházban töltött párszor egy -egy hét, míg beállítják, a programozottan indított szülés... és végig az aggodalom, hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy a baba egészséges legyen.

Igazából az előző sirámomat kicsit módosítva talán azt írhatnám, hogy kétszer 9 hónapot is jobb lenne diétázni, ha egyrészt elég lenne a vércukorszint alacsonyabban tartásához, másrészt ha biztosan tudhatnám, hogy a baba egészséges lesz, ha én mindent megteszek.

2019. febr. 8. 21:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz a babádnak 7-es cukroktól. Nyilván meg kell tenni mindent, hogy alacsonyabb legyen, de hidd el, hogy mi, igazi cukorbetegek is egészséges babát szülünk, pedig sokkal magasabb vércukorétékek is előfordulnak.

Egyébként én a cukorbetegség mellett allergiás vagyok a tejre, tojásra, magvakra, meg még néhány ételre, mégis teljes életet élek és jókat eszek.

2019. febr. 8. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!