Volt már akinek 5-8 hetes terhesen szabálytalan petezsák és hematóma mellett megmaradt a babája?
7+1 hetes vagyok, a petezsák 32x16mm, embrió, szívműködés látható. Na igen, de 2 napja kb. fél deci vér kíséretében kb. 1 óra leforgása alatt iszonyú görcsök közt távozott belőlem két akkora darab nyálkahártya, mint egy kétszázas :(
Ma ismét elkezdtem pecsételni és az utam rögtön az orvoshoz vezetett, aki a ki tudja milyen csoda folytán még élő magzat mellett egy kb. 3x6 cm-es hematómát látott amivel azonnal küldött is a klinikára, és mondta, hogy ne nagyon vegyek kiscipőt stb, mert az a csoda, hogy egyáltalán él, nagyobb az esélye, hogy kilökődik, mint hogy sem.
Szóval nem nagyon reménykedem, progeszteron pótlás és ágynyugalom ide vagy oda, ha mennie kell menni fog :( De azért kíváncsi vagyok, mi lett a vége másoknál hasonló leletek mellett.
Szia. Nekem 6 hetesen volt haematómám 3-4 mm. Ekkor láttak 16x12 mm petezsákot embryocsomót és szívhangot nem. Progeszteront 3x1 kellett hüvelyben használnom, plusz szigorü pihi. Semmit nem is csináltam szinte csak feküdtem. 6 napra rá mentem kontrollra ahol 7 mm emryonak dobogott a szíve, a vérömleny felszívódott. Igaz én nem véreztem csak rózsaszín folyásom volt illetve barnáztam. De jelenleg 12 hetes vagyok és minden rendben.
Én ebben az időben míg pihentem 2x500mg c vitamint illetve napi 1 250mg magnéziumot szedtem (a c vitaminról itt olvastam a csoportban hogy segít felszívni az esetleges vérömlenyt) Drukkolok neked! Tudom ez egy borzalmas időszak! Kitartast!
*láttak
*nyugodtnak
Elnézést, de a mobilom szeret okoskodni😅
Hetekig ürült a hematomám, néha olyan erősen véreztem hogy meg voltam róla győződve hogy ez már vetélés.
Az orvosod egy bunkó, keress másikat! Nekem sosem mondtak ilyet, hogy "kis cipőt ne vegyél"... Taplóság.
De nekem is megmondta a dokim normálisan, hogy 50-50%. Vagy elsodorja a kiürülő hematoma az embriót vagy nem. Azóta itt szuszog a mellkasomon :)
Mellesleg hematomára progeszteront felirni meg tiszta vicc... Ágy nyugalommal pedig kis terhességnél semmi nem előzhető meg. Az később egy nyíló méhszájnál mentheti meg a babát, de ilyenkor max a lelkedet nyugtatja meg.
Sajnos most nem tehetsz mást mint bizakodsz! Kitartás! Reméljük minden rendben lesz!
Nem hiszem , hogy a belekönyökölés lenne a hibás :( Úgy értem, egy teljesen oké rendben levő terhességet ez nem érint sehogy. Nekem az első két gyerekem között 19 hónap van,a nagyobb óhatatlanul a belémkönyökölt vagy megrugott a pelenkázón (nem durván de azért mégis) és semmi baja sem lett a második terhességnek.
A harmadik gyerekem később érkezett, nála volt jó nagy hematómám, 8 hetesen, 10 hetesen is elöntött a vér, már biztos voltam benne, hogy kész, ennyi volt.
Ennek ellenére kapaszkodott és minden rendben lett vele.
A lepény volt a méhszáj közelében a 32. hétig de aztán az is feljebb ment, simán hüvelyi úton megszültem.
én se hinném,hogy a könyökléstől lenne
nekem van egymajdnem 3 éves fiam,játék közben néha elfeledkezik magáról és belelendül vagy csak egy durvábban sikerült ölelés, néha akaratlanul volt,hogy ráugrott a hasamra, de semmi bajom nem lett és a huginak se
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!