Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már akinek 5-8 hetes...

Volt már akinek 5-8 hetes terhesen szabálytalan petezsák és hematóma mellett megmaradt a babája?

Figyelt kérdés

7+1 hetes vagyok, a petezsák 32x16mm, embrió, szívműködés látható. Na igen, de 2 napja kb. fél deci vér kíséretében kb. 1 óra leforgása alatt iszonyú görcsök közt távozott belőlem két akkora darab nyálkahártya, mint egy kétszázas :(

Ma ismét elkezdtem pecsételni és az utam rögtön az orvoshoz vezetett, aki a ki tudja milyen csoda folytán még élő magzat mellett egy kb. 3x6 cm-es hematómát látott amivel azonnal küldött is a klinikára, és mondta, hogy ne nagyon vegyek kiscipőt stb, mert az a csoda, hogy egyáltalán él, nagyobb az esélye, hogy kilökődik, mint hogy sem.

Szóval nem nagyon reménykedem, progeszteron pótlás és ágynyugalom ide vagy oda, ha mennie kell menni fog :( De azért kíváncsi vagyok, mi lett a vége másoknál hasonló leletek mellett.

2019. jan. 28. 21:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nekem 6 hetesen volt haematómám 3-4 mm. Ekkor láttak 16x12 mm petezsákot embryocsomót és szívhangot nem. Progeszteront 3x1 kellett hüvelyben használnom, plusz szigorü pihi. Semmit nem is csináltam szinte csak feküdtem. 6 napra rá mentem kontrollra ahol 7 mm emryonak dobogott a szíve, a vérömleny felszívódott. Igaz én nem véreztem csak rózsaszín folyásom volt illetve barnáztam. De jelenleg 12 hetes vagyok és minden rendben.

Én ebben az időben míg pihentem 2x500mg c vitamint illetve napi 1 250mg magnéziumot szedtem (a c vitaminról itt olvastam a csoportban hogy segít felszívni az esetleges vérömlenyt) Drukkolok neked! Tudom ez egy borzalmas időszak! Kitartast!

2019. jan. 28. 21:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Most nem keresem elő az akkori leleteimet, de nekem is volt egy jó nagy hematómám a 8 hetes uh-on a baba mellett. Ment a progestteron pótlás, kímélő életmód, de 10 hetesen mégis elkezdtem vérezni nagyon durván. Rohantunk be a kórházba, csodák csodája a baba élt, csak a hematoma leválasztotta pár centin a méhlepényt. Ezután 8 hét szigorú fekvés következett, mire végre felszívódott. 38. hétre született meg az egészséges kisfiam, már 5 éves. 😊 Kitartás, tartsd be, amit az orvos mond, és megmaradhat!
2019. jan. 28. 22:30
 3/15 A kérdező kommentje:
Hát, harmad tenyérnyi bevérzés (illetve nyálkahártya leválás - volt "szerencsém" látni az egyben kilökődött cafatot (mondjuk kisebb amit uh-n látták, mint az a darab volt, szóval 2 nap alatt talán gyógyulásnak indult volna??)) mellett nehéz optimistának lenni, és főleg nyugodtak.. viszont mindenképpen köszönöm a biztató szavakat!!😊
2019. jan. 28. 22:35
 4/15 A kérdező kommentje:

*láttak

*nyugodtnak

Elnézést, de a mobilom szeret okoskodni😅

2019. jan. 28. 22:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Hetekig ürült a hematomám, néha olyan erősen véreztem hogy meg voltam róla győződve hogy ez már vetélés.

Az orvosod egy bunkó, keress másikat! Nekem sosem mondtak ilyet, hogy "kis cipőt ne vegyél"... Taplóság.

De nekem is megmondta a dokim normálisan, hogy 50-50%. Vagy elsodorja a kiürülő hematoma az embriót vagy nem. Azóta itt szuszog a mellkasomon :)

Mellesleg hematomára progeszteront felirni meg tiszta vicc... Ágy nyugalommal pedig kis terhességnél semmi nem előzhető meg. Az később egy nyíló méhszájnál mentheti meg a babát, de ilyenkor max a lelkedet nyugtatja meg.

Sajnos most nem tehetsz mást mint bizakodsz! Kitartás! Reméljük minden rendben lesz!

2019. jan. 29. 01:28
 6/15 A kérdező kommentje:
Nálunk ez sajnos nem 50-50,hanem sokkal inkább 90-10, persze a remény hal meg utoljára. Szerintem az volt a baj, hogy szegény lányom hasba könyökölt, hiába szóltam neki, hogy arra az egyre vigyázzon.. :( Vagy a stressz, ki tudja, az se volt kevés, a barátaim, ismerőseim nem bírják a páromat, elejétől (múlt április) fúrnak minket, de most aztán egy fikarcnyit sem tudnának együtt örülni, vagy akár csendben maradni, megmondták, ha ennek a $eggfejnek szülök,abban nem tudnak támogatni. Jó, rendben, nekik is ismerősünk, és néha az ember karján a szőr is feláll tőle.. amíg meg nem ismeri, meg nem érti, meg nem kedveli/szereti - csakhogy odáig leginkább el sem akarnak jutni, legelsőre én se akartam, sőt, de roppant kíváncsi ember vagyok, és szeretek meghallgatni másokat, így mint kiderült, nehéz természet, de belül érzelmes, és igazán szeretővé, figyelmessé és kiismerhetővé tud válni, ha sikerül valakivel szemben megnyílnia (persze van egy tüskés énje is azoknak, akik ezzel visszaélnek). Ha nem ismerném, igazat adnék nekik. De talán mégsem.. ugyanis a barát nem csak szembesít a hülye döntéseiddel, hanem ha semmi módon nem tud lebeszélni, akkor is melletted áll és támogat.. Na mindegy. Legalább itt (a klinikán) és most ne gondolják ilyenekre.. Csak felbosszantom magam.
2019. jan. 29. 07:08
 7/15 anonim ***** válasza:
Utolsó!Igen,ez bunkóság,hogy kiscipőt ne vegyél,de az sem jobb mint ahogy én jártam.Véreztem,bementünk a kórházba...közölték minden oké,erre másnap elvetéltem. :(
2019. jan. 29. 07:10
 8/15 A kérdező kommentje:
Hát igen, az sem jó, ha ilyen nyersen közlik, hogy nagy eséllyel nem marad meg, ahogy az sem, ha azt mondják minden rendben, mikor nincs.. Ha nem tudni mi lesz a dolog kimenetele, talán a legjobb azt megmondani, hiszen ők sem jósok.. Ha valami nincs rendben mondják meg, de ne ijeszgessenek és ne is keltsenek hiú reményeket. Mondjuk a kismamáknak sincs értelme mondani, hogy ne aggódjanak vagy reménykedjenek feleslegesen, ilyenkor az érzelmek átveszik az uralmat az ember felett.
2019. jan. 29. 07:32
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

Nem hiszem , hogy a belekönyökölés lenne a hibás :( Úgy értem, egy teljesen oké rendben levő terhességet ez nem érint sehogy. Nekem az első két gyerekem között 19 hónap van,a nagyobb óhatatlanul a belémkönyökölt vagy megrugott a pelenkázón (nem durván de azért mégis) és semmi baja sem lett a második terhességnek.

A harmadik gyerekem később érkezett, nála volt jó nagy hematómám, 8 hetesen, 10 hetesen is elöntött a vér, már biztos voltam benne, hogy kész, ennyi volt.

Ennek ellenére kapaszkodott és minden rendben lett vele.

A lepény volt a méhszáj közelében a 32. hétig de aztán az is feljebb ment, simán hüvelyi úton megszültem.

2019. jan. 29. 07:53
 10/15 anonim ***** válasza:

én se hinném,hogy a könyökléstől lenne

nekem van egymajdnem 3 éves fiam,játék közben néha elfeledkezik magáról és belelendül vagy csak egy durvábban sikerült ölelés, néha akaratlanul volt,hogy ráugrott a hasamra, de semmi bajom nem lett és a huginak se

2019. jan. 30. 06:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!