Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák mennyit hiztatok és...

Kismamák mennyit hiztatok és titeket is csesztetett a védőnő? Mit ettetek?

Figyelt kérdés
71kg voltam 9 hetesen, 14 hetesen 72kg és most 22 hetesen 77kg. Fogalmam sincs, hogy mitől hizok, nem eszek többet mint eddig, néha székrekedés és észrevettem, hogy estére vizesedik a lábam...ezek nem dobhatnak rá?
2019. jan. 16. 10:50
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Sose voltam vékony,inkább sportos erős felépitésű,ezt a 65-70 kg súlyomat úgy sikerült tartanom, hogy 2naponta 10km-ert bicikliztem és a taposógépet használtam, veszélyeztetett terhes vagyok, igy csak kismama torna van. Édességet ritkán eszem, joghurt-kefir a reggeli meg uzsonna, ebédre inkább főzelék félék, 1-2 alma napközben és lefekvés előtt minden nap 4-5db narancs.Mit csinálok rosszul,úgy érzem sokszor a levegőtől is hizok, 165cm magas vagyok.
2019. jan. 17. 10:43
 22/29 anonim ***** válasza:

Ha a cukroddal van baj, (érdemes lenne ellenőriztetni) akkor reggel nem szabad tejterméket enni, és lefekvés előtt sem gyümölcsöt (4-5 db narancs az RENGETEG cukor, már bocsi :( és pont az esti időszakban bombázod magad vele, amikor gyenge az inzulin).. Ha a cukrod problémás, könnyen hízhatsz ettől az étrendtől, de a legnagyobb baj nem a hízás, hanem hogy ez rendkívül megterhelő a kisbabádnak...

Ha a cukroddal nincs gond, hát én sajnos arra gondolnék még, hogy az eddigi mozgást hirtelen visszafogtad és azért...A vizesedést is magyarázná (ami semmiképp sem jó jel ilyen korán..) Lehet hogy a mozgás nélkül ennyit híztál volna terhesség előtt is...

2019. jan. 17. 13:08
 23/29 anonim ***** válasza:

Hát sajnálom, hogy ennyi befektetett munka mellett sikerült csak tartanod a súlyod:(

Én is rengeteget tornáztam, mozogtam a baba előtt, amúgy én is az a típus vagyok, akire a levegő is ráragad. Ha ez megnyugtat picit, rám a 24. hétre felugrott az addig felszedett 6 kg-hoz még 4, úgyhogy plusz 10 kg volt rajtam addigra. Aztán valamitől megállt és azóta még 1-2 kg csapódott hozzá 7 hét alatt, pedig semmit nem csinálok másképp.:)

2019. jan. 17. 13:08
 24/29 anonim ***** válasza:

Főzelék - liszt.

Alma, narancs - cukor.

Ezért hízol.

2019. jan. 17. 13:32
 25/29 anonim ***** válasza:
Ja igen azt én is akartam írni hárommal ezelőtt, hogy remélem a főzeléket nem sima liszttel sűríted...mert azt felejtsd el sürgősen.
2019. jan. 17. 13:37
 26/29 anonim ***** válasza:
A 2 gyümölcsöt cserél le, párolt zöldségre. Pl. Répa,cukkini,padlizsán,kelbimbó, karfiol pici vízzel és sóval párold át. Bulvárt ehetsz mellé de ne este. Hidd el ezek magában is laktató ételek mégsem terhelik le a szervezetet. Főzeléket teljeskiörlesű lisztel keverd. Rántott húst én úgy csinálom magamnak pici tejbe a csirkemell szeleteket majd pici sórá és belefoghattam kukorica liszt a sutőpapiron a sütőben kisütöttem a tejbe tettem 1 evőkanál kókusz olajat. Mégis rántott érhetett adott de nem tocsogott az olajban. Borsofozelekbe semmi rántás. Ahoz ha gondolod leírom én hogy csinálom. Cukor helyett xilit. Ha ragaszkodsz a rizshez jázmin rizst egyél. Kenyeret héti 1x eszek. Fasírt pulykahusbol szinten sütőben sütve. Érdemes lenne amúgy egy endokrinológust felkeresned, hogy nem e pajzsmirigy okozza e, hogy nehézen tartod a súlyodat.
2019. jan. 17. 13:58
 27/29 anonim ***** válasza:
Bulvár = Bulgur kidobom a telom komolyan
2019. jan. 17. 14:13
 28/29 anonim ***** válasza:
Borsofozelek és leves akar lenni... komolyan...
2019. jan. 17. 14:14
 29/29 anonim ***** válasza:

Gyümölcsöt túl sokat eszel, egyértelműen. Nem feltétlenül csak a benne lévő rengeteg cukor okoz gondot, hanem előfordulhat, hogy olyan savat csinálnak, hogy pár szem keksszel vagy valamivel le kell még fojtani utána azt a gyümölcsöt nem lehet?

a főzeléktől még senki nem hízott meg, ne vicceljetek, én 5 főre készítem 2 evőkanál liszttel a legtöbbet, ami maximum 5 dkg, vagyis mondjuk 30 g Ch és cirka 180 kcal.... Ennyit még cukorbetegként is megehetek ebédre, és ez hangsúlyozom, egy ötfős adag. Ha hozzáadom a két evőkanál libazsírt is, amiben a rántást készítem, még akkor sincs gond az egy főre eső adaggal. Viszont a férjem pl. az adagja mellé elmajszol 3 szelet kenyeret is, mert a pőre főzeléktől ő fizikai munkát végezve nem lakna jól... na az már komolyabb adag Ch.

Kedve kérdező: ha ennyire hízékony vagy, és nyilvánvalóan le kellett csökkentened az edzések számát veszélyeztetett terhesként, akkor ki várhatja el, hogy változatlan étrend mellett ne hízz?

Lehet, hogy mégis sok kcal és CH van az étrendedben, amitől más nem hízna sokat, de te igen. Kezdésnek próbáld ki, hogy mindent CH-forrást, ami nem zöldség, tehát kenyeret, tésztát, kekszeket, pláne az édességeket megfelezed. Ha eddig egy szelet kenyeret ettél a főzelékhez, egyél holnaptól csak felet (Még nyilván lehet variálni a teljes kiőrlésű dolgokkal is, de azok nem a hízás problémán segítenek, hanem a vércukorszinten elsősroban). Gyümölcsből sem kell ennyi, egy szem narancs uzsonnára, és maximum még egy szem valamilyen más gyümölcs tízóraira bőven elég. Mellé egy joghurt vagy két szem Korpovit.

Reggelire egy szelet pirítós vagy kisebb szendvics jobb, mint a kefír, joghurt. Ebédre és vacsorára pedig sovány hús és zöldségköret kevés rizzsel, bulgurral kiegészítve máskor főzelék mehet nyugodtan.

Ettől nem szabadna extrém gyorsan hízni.

2019. jan. 17. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!