Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák mennyit hiztatok és...

Kismamák mennyit hiztatok és titeket is csesztetett a védőnő? Mit ettetek?

Figyelt kérdés
71kg voltam 9 hetesen, 14 hetesen 72kg és most 22 hetesen 77kg. Fogalmam sincs, hogy mitől hizok, nem eszek többet mint eddig, néha székrekedés és észrevettem, hogy estére vizesedik a lábam...ezek nem dobhatnak rá?
2019. jan. 16. 10:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Első gyerekkel 15 kg-ot híztam 76ról kezdtem, 91el szültem. A másodikkal is hasonlóan alakult, 74el kezdtem, 85el szültem. Most 86tal kezdtem, 90 voltam legutóbb, 21hetesen. Egy szót sem szólt sosem, míg az eredményeim jók voltak. Nem szedek csak magnéziumot, a vasam mindig tökéletes volt, ahogy a cukrom is, így nem csesztet, bár nekem normális védőnő jutott. :)
2019. jan. 16. 12:01
 12/29 anonim ***** válasza:

Sok hízás vizesedéstől is lehet, ez egyébként szemmel látható: zokni nyom a bokán, stb. ezen nem segít a teljes kiőrlésű kenyér. Viszont beletörődni sem szabad, mert a vizesedés sokkal veszélyesebb, mint egy kis pluszban felszedett háj.

Sószegény étrendet kell megpróbálni, nagyon sok folyadékot inni, olyan zöldségeket, amik rendkívül enyhe, biztonságos vízhajtók, pl. uborka, nekem speciel a sok séta vitte le a vizet a bokámról, másnak épp a felpolcolt lábbal való pihenés segített....

Javaslom, hogy te saját magadat mérd minden héten ugyanolyan körülméynek között, ébredés, WC használat után. Jellemzően ébredés után még nincs sok víz az emberen. Ha egy héten a fél kg gyarapodást így mérve is meghaladod, akkor jelezni kell az orvosnak. Az, hogy a védőnő délután, evés-ivás után, már bevizesedve mit mér csizmástul-pulóverestül, nem valami pontos ehhez képest.

2019. jan. 16. 12:25
 13/29 anonim ***** válasza:

Több, mint 20 kg-ot híztam.

A védőnő folyton cseszegetett, havi 1 kilo lett volna a Megengedett 😁

Mondta, hogy egyek sok zöldseget, mert a gyümölcstől is hízok biztos (gyümölcscukor😂) Nem mondtam neki, de rengeteg édességet ettem, nagyon kívánós voltam. Mondjuk az tény, hogy nagyon vizesedtem, papucs se jött rám, szülés után minusz 13 kilo voltam egyből, most pedig 4 hónappal szülés után minusz 23 kg a szülési naphoz képest. Tehát kevesebb vagyok, mint amennyivel kezdtem a terhességet. Semmit nem teszek, annyi hogy szoptatok :) Ne érdekeljen mit mond a védőnő, lényeg hogy te jól érezd magad a bőrödben. A legtöbb úgyis csak víz...

2019. jan. 16. 14:02
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
:) Olyan aranyos ez a "csináljuk csak amit jónak látunk, a szervezet tudja, hogy mi kell neki" duma, amivel mindenki becsapja magát. Persze, nyilván tudja. Ezért van annyi dohányos, drogos, elhízott, stb. ember, mert az ő szervezetük is mind-mind tudja, hogy mire van szüksége! Igazából nehogy hallgassunk a hozzáértő szakemberre, nem, dehogy, ő úgyis direkt szándékosan rosszat akar nekünk, biztos attól lenne boldog, ha a babánk nem lenne egészséges, tegyük csak nyugodtan azt, ami jól esik, totális önkontroll nélkül, és magyarázzuk be magunknak, hogy ezzel miért is teszünk jót! :) Tökéletes!
2019. jan. 16. 14:46
 15/29 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Teljesen egészséges, normál súlyú gyerekem született, én pedig leadtam minden pluszt. Nehogymár terhesen is diétazni kelljen ( én nekem jó volt a cukrom ) !
2019. jan. 16. 15:22
 16/29 anonim ***** válasza:
Akinek tökéletesen a cukrai, annak nem kell diétáznia, de ha alapvetően fontos az ésszerű táplálkozás, akkor terhesség alatt pláne az. A túl sok hízás egészen egyszerűen senkinek sem jó, ez tény, nincs mit vitatkozni rajta, és nagyon nem az a gond vele, hogy nem leszünk elég csinosak, ha meghízunk.
2019. jan. 16. 15:44
 17/29 anonim ***** válasza:
16%

Így van. Nem a diétázást mondom, a cukordiéta valóban drasztikus, de 15-20 kilót felszedni semmilyen életszakaszban nem normális, a terhesség sem mentesít ez alól, miért mentesítene? Sőt, ha valamikor, akkor most kéne egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozni.

A durumtésztába meg a teljes kiőrlésű kenyerekbe még nem halt bele senki, főleg hogy csak a terhességet kéne kibírni vele, tényleg ennyire nehéz?

Egyébként örülök, hogy minden sokat hízó egészséges gyereket szült, az én anyám is 20 kiló plusszal szült engem, egészséges kisbaba voltam, és most felnőttként egy csődtömeg vagyok egészségileg. És cukros vagyok, pedig az életmódommal és étkezésemmel sosem volt probléma, és 48-55 kiló között mozogtam egész életemben. Mégis anyagcsere problémáim vannak, pajzsmirigy problémáim, asztmám, tucatnyi allergiám és minden egyéb nyavalyám. Igen, lehet hogy a te gyereked egészséges felnőtt lesz, de megéri kockáztatni bármit is csak azért, hogy te befalhass egy rakás üres kalóriát és üres szénhidrátot, mert neked most az esik jól és nulla önuralmad van?

Vajon miért mondja minden orvos, hogy nem kéne túl sokat hízni? (Mondták már 28 éve az anyámnak is.) Biztos azért, hogy kib*sszon veled? Elhiszem, hogy mindenki rohadt okos itt, és majd ő jobban tudja mi a jó neki, én azért ha a szakember mond valamit akkor betartanám a gyermekem érdekében.

2019. jan. 16. 16:30
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

A súlyod mellett fontos lenne a magasságod is tudni, hiszen attól is függ, hogy jogosan traktál-e a védőnő, hogy normál súllyal kezdted-e a várandósságod. Én a 22. héten hat kiló plusznál jártam, egy rossz szót nem szólt, azt mondta pont jó, de ha súlykalkulátort nézek akkor is ideális.

Utolsó, sajnálom, hogy ennyi problémád van, de emiatt ne a kérdezőt és azokat bántsd, akik ne adj isten 12 kg-nál többet híztak terhesség alatt, ami egyébként teljesen elfogadott és normális. Gondolom nem bizonyított, hogy ezek a betegségeid a terhesség alatti anyai táplálkozástól alakultak ki. Anyukám 20 kg-ot hízott velem, semmi problémám, mamám 6 kg-ot hízott anyuval, probléma van a szívével, erről ennyit. Mindenki étkezzen egészségesen terhesen persze, de pl. én terhesség előtt napi szinten ettem zöldséget, mindent salátával fogyasztottam, mióta terhes vagyok ránézni nem bírok, akárhányszor ettem salátát köretnek, mindig kihánytam. Úgy gondolom az sem tesz jót a babának, ha minden nap túráztatom a gyomrom, hogy megeszem a salátát majd fél óra múlva visszajön, de kövezz meg, ha szerinted tévedek. Gyümölcsöt pl minden étkezésemhez eszek ettől függetlenül, de nem lesz kilenc hónapig lelkiismeretfurdalásom attól, hogy nem hányok minden nap kaja után.

2019. jan. 16. 16:50
 19/29 anonim ***** válasza:

Utolsó, persze, nem bizonyított hogy emiatt van, ezt nem vitatom.

És persze senki ne egye azt, ami nem esik jól neki, (a salátára én sem bírok ránézni sem) de nekem ne mondja senki hogy kizárólag a szénhidrátdús kajákat és az édességet bírja megenni megállás nélkül... Rendes, normális ételeket kell enni, amiben van fehérje, vitamin, és szénhidrát is, de az mértékkel... És aki nem cukros, annak a gyümölcs is teljesen belefér.

Csak azt mondom, hogy 1-2 egészségesebb változtatás terhesség alatt ne legyen már a világ vége...azért mert valaki javasolta neki a gyermek érdekében...

2019. jan. 16. 17:01
 20/29 anonim ***** válasza:

pici, vekony lany vagyok, elfuj a szel tipus. Az elso gyerekkel 17, a masodikkal 22 kilot szedtem fel. A terhesseg feleig semmit, ugy a 30.het korul kezdett durvulni a helyzet. A vedono mindig csak legyintett, mert latni lehetett, hogy ez nem haj, hanem a hasam meg a rengeteg viz. Emiatt aggodtam, a cukrom es a vizeletem rendben volt, minden ertekem szuper, vernyomasom normalis. Nem volt mit tenni. Ittam a sok vizet, allandoan a wcn ultem, mozogtam, de a vegen egy puffedt labu es ugyszolvan nyak nelkuli torzo voltam. A szulest kovetoen a 2. napon amikor tukorbe neztem, mindketszer a meglepodes: je, ujra van nyakam, je, van bokam. Szoval valahogy "lefolyt", egy darabig a labfejemben csunyan felpuffedve ott volt a viz, de az is elmult mire hazamentunk. Az elso baba utan a 17bol 12 lement az elso honap vegere, a maradek kb 1 ev alatt (szoptattam), a masodik baba utan a 22 kilobol 20 ment le az elso ket het (!!!) alatt, es tovabbi 8 a szoptatas kozben, az elso szulinapjan csontsovany voltam.

Ettem mindent, nem volt nagyobb etvagyam, de nem figyeltem kulon a kajara. Nyilvan no koffein es alkohol, de kb ennyi. Terhesvitamint ettem. Nem volt szekrekedesem.

2019. jan. 16. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!