Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az az EDA? Mikor kell...

Mi az az EDA? Mikor kell kérni már a vajudásnál? Ez az a fájdalom csillapito amit gerincbe adnak?

Figyelt kérdés
2008. nov. 7. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
igen!
2008. nov. 7. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

EDA= epidurális érzéstelenítés.

Gerinbe adják.

Vajjúdáskor lehet kérni, de csak egy bizonyos pontig. Ha ezen a ponton átlendül a kismama, akkor már nem adják be.

2008. nov. 7. 20:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy egy bizonyos pontig, mert én erről nem hallottam...
2008. nov. 7. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Általában akkor adják be, ha 2 ujjnyira van kitágulva a kismama, mert ha ennél jobban kitágul, hamarabb megszül, mint ahogy elkezdene hatni az érzéstelenítő.

Én is EDA-val szültem, nagyon jó, a fájdalmat nem lehet érezni, nekem semmilyen mellékhatása nem jelentkezett.

Így csinálták:

kaptam gerinc mellé a bőr alá egy lidocain injekciót, majd felvezettek egy kb. 6-8 cm-es műanyag csövet (kb olyan vastag mint egy injekciós tű). Először kaptam egy próbaadagot (20 perces adag), hogy hogyan reagál a szervezetem rá,majd ezután megkaptam a rendes dózist, 1,5 óráig nem kaphattam a következőt, úgyhogy volt egy 20 perces intervallum, amikor éreztem a 2 perces fájásokat, addig szorítottam a férjem kezét :) utána kaptam még1 adagot az már kitartott végig, a szülésnél csak feszülést éreztem, így tudtam mikor kell nyomni, a gátvarrásból semmit nem éreztem. Szóval nekem nagyon kellemes élmény volt a szülés.

Könnyű szülést Neked!

6 hetes kislány anyukája

2008. nov. 7. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!