A kockázatelemzeses vervetelnel 1:626 az rossz eredmény? Az van írva a megjegyzéshez hogy.
Ebben az életkorban 1:1500-hoz az általános kockázat.
Amúgy azt jelenti, hogy 626 ugyanilyen eredménnyel rendelkező nő közül 1-nek beteg a babája.
Genetikai uh volt, mennyi a tarkóredő, orrcsont látható?
A korodhoz kepest nem valami fenyes az eredmeny, valoszinuleg valamelyik verteszt huzta le, ha a tarkoredo jo lett. Kerdes, hogy melyik.
Ezert erdemes elmenni genetikai tanacsadasra, mert ott megnezik, hogy miert lett ennyi es megmondjak, hogy javasolnak-e tovabbi vizsgalatot, vagy sem.
Nem rossz eredmeny egyebkent, csak jobb kideruteni, hogy miert ennyi.
A vereredmenyt megkaptad?
Mennyi a szabad beta hcg es a papp A? Valamelyiknel lesz valami szerintem, ami “lehuzta” az eredmenyt (a korodhoz kepest).
Ez a tarkoredo teljesen jo.
Akkor ott rosszul irtak.
Alacsony papp-a szinttel jarhat egyutt down-os terhesseg.
De nem minden alacsony papp-a jelent down-t, messzirol sem. Csak a kockazatot noveli, valoszinuleg emiatt lett a kombinalt eredmenyed ilyen.
De minden mas szuper, igy ne aggodj.
Alacsony papp-a szintet amugy nem tudjak, hogy mi okozza. Osszefuggesbe hoztak mar pre-eklampsziaval, koraszulessel, alacsonyabb sulyu magzattal, mert ilyen esetekben gyakrabban fordul elo, hogy alacsonabb volt a papp-a szint.
De szinten nem jelent egyertelmu problemat, mert sok problemamentes terhessegnel is van alacsony papp a szint, csak a kockazatot noveli.
Ilyenkor elofordul, hogy egy fokkal jobban figyelnek, van extra ultrahang, stb.
De ez is inkabb kezeloorvostol fugg.
Mindenkepp menj el a genetikushoz, ott biztosan megnyugtatnak. Szerintem (igy az alapjan, amivel eddig talalkoztam) jok az eredmenyeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!